Το Πανεπιστήμιο Κρήτης στα καλύτερα «νέα» ιδρύματα παγκοσμίως

Για μία ακόμη χρονιά, το Πανεπιστήμιο Κρήτης συγκαταλέγεται στα 60 καλύτερα νέα ιδρύματα παγκοσμίως από τον οργανισμό κατάταξης Νέων Πανεπιστημίων ( «THE- Young University Rankings») ο οποίος ασχολείται με ιδρύματα σε όλο τον κόσμο τα οποία λειτουργούν λιγότερο από 50 χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης, έλαβε την 58η θέση στην εν λόγω κατάταξη η οποία γίνεται βασισμένη σε δείκτες όπως είναι η διδασκαλία, η μεταφορά τεχνογνωσίας και η έρευνα. Φυσικά, η φήμη ενός πανεπιστημίου δεν έχει το ίδιο βάρος με τους προηγούμενους δείκτες αφού πρόκειται για νέα Πανεπιστήμια, τα οποία είναι λογικό να μην έχουν την ίδια παράδοση και περιουσία σε σχέση με άλλα, παλιότερα ιδρύματα.

Από το σύνολο των 200 Πανεπιστημίων που βρισκόντουσαν στην κατάταξη, έγινε και μία επιπλέον σύγκριση μεταξύ των Πανεπιστημίων τα οποία ξεκίνησαν να λειτουργούν στις ίδιες χρονικές περιόδους. Έτσι, ανάμεσα σε 50 πανεπιστήμια που ιδρύθηκαν μεταξύ 1967-1985, το Πανεπιστήμιο Κρήτης κατέλαβε την 30η θέση, ενώ στην κατάταξη με βάση τον δείκτη της απήχησης της έρευνας του Πανεπιστημίου, κατέλαβε την 26η θέση.

Η πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης για την συγκεκριμένη επιτυχία δήλωσε τα εξής

« Το γεγονός ότι το Πανεπιστήμιο Κρήτης εξακολουθεί να βρίσκεται ανάμεσα  στα 200 καλύτερα Νέα Πανεπιστήμια διεθνώς παρά τις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια, αποδεικνύει την αφοσίωση της πανεπιστημιακής κοινότητας στη διατήρηση της ποιότητας και της αριστείας, στόχους που αποτέλεσαν τα θεμέλια της ίδρυσης αυτού του πανεπιστημίου.»


Είμαι από το Καρπενήσι,σπουδάζω στα Ιωάννινα, λατρεύω τις ταινίες,τη σοκολάτα και τα ταξίδια. Βρες με στο instagram: viivii.tr

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *