Πάντα θέλεις αυτό που δεν έχεις

Θυμάσαι τότε που ήσουν μικρός και ο Ντίνος είχε πιο ψηλό ποδήλατο από σένα; Και στα κρυφά το έπαιρνες καμιά βόλτα χωρίς να σε δει. Ή τότε που η Άννα είχε πιο καινούριες νερομπογιές και οι δικές σου φαίνονταν αδιάφορες και βαρετές,  ενώ όταν ζωγράφισες με τις δικές της η ζωγραφική αποκτούσε άλλο νόημα. Ε, λοιπόν εδώ που τα λέμε δεν άλλαξαν και πολλά.

Πάντα θέλεις αυτό που δεν έχεις. Πάντα το ξένο είναι μυστηριώδες και ελκυστικό. Θέλεις να το γνωρίσεις να το δοκιμάσεις και να το ζήσεις. Το θέλεις ακόμη κι αν ήταν δικό σου στο παρελθόν και τώρα μοιάζει ξανά καινούριο. Σε εξιτάρει όχι επειδή δεν το ξέρεις αλλά επειδή δεν το έχεις.

Απολογούμαι σιωπηλά στις ρομαντικές ψυχές αυτού του κόσμου που θα τους χαλάσω το παραμύθι αλλά ο έρωτας κρατάει μόνο για εκείνες τις στιγμές που προσπαθείς να κάνεις κάποιον να σου παραδοθεί, ώστε μετά να είναι για σένα, να τον νιώσεις δικό σου. Μετά όλα σβήνουν, τα μάγια λύνονται και είσαι πάλι στην αναζήτηση του «νέου» του πιο «σκανδαλώδους». Αυτού που πρέπει να πολιορκηθεί για να κατακτηθεί.

Ουσιαστικά δεν υπάρχει το «λιμάνι» που θα αράξεις. Όσα « σε νοιάζομαι , είμαι εδώ» κι αν ειπωθούν δεν είναι ικανά να κρατήσουν τον έρωτα. Κι αν το δούμε και κάπως ρομαντικά, έχει φτερά και θα πετάξει μακριά. Δε ζει στα δεσμά που θες να του φορέσεις , ούτε στα λιμάνια της ηρεμίας και της γαλήνης. Φλερτάρει με την περιπέτεια και με το άγνωστο. Θέλει να περπατήσει εκεί που ακόμη δεν τον έχεις πάει, να κολυμπήσει στα θολά νερά, να γευτεί εξωτικούς καρπούς.

Κοίτα τον κατάματα και μην αφεθείς ποτέ. Η αυτοπεποίθηση τον παγώνει, δεν του έχουν αντισταθεί ποτέ. Μη δείξεις ότι « είσαι εκεί». Όσο ο έρωτας πιστεύει ότι δε σε κατέκτησε ακόμη θα μένει εκεί και θα σε πολιορκεί. Είναι πεισματάρης στο είπα. Θέλει πάντα αυτό που δεν έχει, αυτό που είναι του άλλου. Κι αν το σκεφτείς στην ιστορία μένουν οι πόλεις που πολιορκήθηκαν για πολύ, όχι αυτές που παραδόθηκαν εν μία νυκτί. Ο έρωτας θέλει να μη τον θέλεις, θέλει να είσαι αυτό που δεν θα έχει ποτέ.

Total
1
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *