Πες μου τι καφέ πίνεις, να σου πω τι φοιτητής είσαι…

Μια πετυχημένη εξεταστική προϋποθέτει:

  • Σωστές σημειώσεις,
  • Πολλούς καφέδες και
  • Ένα κινητό με μπροστινή κάμερα για να μοιράζεσαι τη κάθε στιγμή που «διαβάζεις».

Συμπάσχω στον πόνο της εξεταστικής γι’ αυτό και θα σου μιλήσω για μια από τις προϋποθέσεις, που ξέρω καλά… οι καφέδες! Η αλήθεια είναι ότι σα φοιτήτρια, έχω κλείσει περισσότερες ώρες αναμονής στο κυλικείο παρά στο αμφιθέατρο. Οπότε σήμερα, έχω όλα τα εφόδια να καταλάβω, από τον καφέ σου, τι φοιτητής είσαι!

Φραπές/φραπεδιά/φράπα…

Είσαι λαϊκό παιδί, υποψιάζομαι ότι είσαι και φοιτητής στο ΑΠΘ. Είναι το φραπόγαλο που μεγάλωσε γενιές και γενιές. Έχεις βρει πρωτότυπους τρόπους για να το πιείς: δεν έχεις γάλα; Βάλε κρέμα γάλακτος. Όταν δεν έχεις καλαμάκι; Έλα καημένε πιες το έτσι. Τελειώνει; Απλά ρίξε λίγο νερό και ξεκινάς από την αρχή. Αυτός είναι και ένας λόγος που σου αρέσεις, εσύ καθορίζεις την διάρκεια του.
Εξάλλου, η φράπα είναι ντόπα!

1 ελληνικός

Ελληνικός

Είναι ο καφές του μερακλή φοιτητή, εκείνου που σπουδάζει στην Ξάνθη, εκείνου που μένει με την μάνα του και τα τελευταία χρόνια του ψαγμένου- έντεχνου φοιτητή. Έχεις «παλέψει»  με το μπρίκι και επιτέλους πετυχαίνεις και το καϊμακι. Είναι η καλύτερη συντροφιά στο ξενύχτι της εξεταστικής… μη σου πω ότι όταν κρυώσει, βουτάς και το μπισκοτάκι!

Cappuccino

2. cap

Είσαι ο φοιτητής που ελέγχει την κατάσταση, έχεις ένα πλάνο για το πως θα βγεις νικημένος από τη μάχη με τα μαθήματα. Δεν περιμένεις το τελευταίο βράδυ για να ανοίξεις το βιβλίο, γι αυτό και επιλέγεις τον πιο «γκουρμέ» καφέ, δεν τον πίνεις για να σε κρατήσει όλο το βράδυ ξύπνιο, είναι απλά η καθημερινή σου απόλαυση.

Espresso

3 espresso

Εδώ έχουμε τον φοιτητή πιθανότατα από θετική κατεύθυνση, που χρειάζεται μια- δυο γρήγορες δόσεις ενέργειας για να διαβάσει εκείνο το βουνό σημειώσεων. Ακόμα ένας καλός φίλος, για το party hard της εξεταστικής!

Freddo (cappuccino/espresso)

λαττε 2

 

Εδώ λοιπόν, έχουμε δυο είδη φοιτητών. Από τη μια, οι “intellectual” που κατά βάθος θα ήθελαν ένα φραπόγαλο, οπότε βάζουν 3-4 φακελάκια ζάχαρη. Ενώ απο την άλλη, τους γνώστες .

Φίλτρου/ Γαλλικός/ Αμερικάνικος…

4 γαλλικος

Ο φοιτητής που διαβάζει όλη μέρα και χρειάζεται μια συντροφιά. Μερικές φορές, κάνει το λάθος να συνεχίζει με τον ίδιο καφέ, ακόμα κι όταν παγώσει. Έχει δοκιμάσει τις περισσότερες γεύσεις αλλά αυτοί που ξέρουν πάντα καταλήγουν στον δυνατό, χωρίς ζάχαρη, γάλα, φρου-φρου και αρώματα!

Latte/ Frappuccino/mochaccino…

Που νομίζεις ότι σπουδάζεις; Στο Berkeley της Καλιφόρνιας;
Δοκίμασε να πιείς caotonik!

λαττε


Νατάσσα.Εδώ θα μοιραζόμαστε απόψεις και ιδέες, για το αγαπημένο μου θέμα, τις ανθρώπινες σχέσεις και ότι μπορεί να σχετίζεται μ' αυτό! Διάβασε τα άρθρα μου εδώ

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *