Πλέον θα μπορείς να γνωρίζεις αν τα νέα που διαβάζεις στο διαδίκτυο είναι ψεύτικα

Είναι πλέον γνωστό πως το κακό με τις ψευδείς ειδήσεις έχει παραγίνει. Είναι πολλές οι φορές που ένα νέο- επινόηση βρίσκεται μπροστά μας, και εμείς καλούμαστε να αναζητήσουμε περισσότερες πληροφορίες και να δούμε αν όντως αληθεύει. Δυστυχώς, καθώς οι πληροφορίες σήμερα μεταδίδονται με απίστευτα μεγάλη ταχύτητα, ο αριθμός των ιστοσελίδων που δηλώνουν πως κάτι ισχύει γίνεται υπερβολικά μεγάλος, πράγμα που κάνει ακόμη πιο δύσκολο την «αναζήτηση» της αλήθειας. Η Google, προσπαθώντας να δώσει τη λύση στο εν λόγω πρόβλημα, μόλις λάνσαρε ένα καινούριο feature στην αναζήτηση και τις ειδήσεις, το οποίο θα εμφανίζει την ετικέτα «Fact Check» (έλεγχος γεγονότων) σε ορισμένα αποτελέσματα τις αναζήτησης.

Πιο συγκεκριμένα

Εαν μία διεύθυνση φέρει την ετικέτα «Fact Check», τότε αυτό σημαίνει πως κάποιος οργανισμός που ασχολείται με την εξακρίβωση γεγονότων, χαρακτήρισε το άρθρο ως αληθές, και επομένως θα μπορούμε να γνωρίζουμε κατευθείαν εάν η είδηση που διαβάζουμε είναι ένα τέχνασμα για περισσότερες προβολές ή όχι. Επίσης, μας δίνεται η δυνατότητα να γνωρίζουμε ποιος οργανισμός έκανε την εξακρίβωση και ποια ήταν τα μέρη του άρθρου που έχουν ελεγχθεί.

Αν και το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό εμφανίστηκε πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2016 σε ορισμένες χώρες, ήταν πριν από λίγες μέρες που έγινε διαθέσιμο σε όλες τις γλώσσες.

Πρακτικά, η ταμπέλα αυτή θα βρίσκεται μόνο σε κάποια συγκεκριμένα άρθρα – αυτά που έχουν ελεγχθεί από οργανισμούς όπως το PolitiFact και το Snopes-. Επιπλέον, η Google δήλωσε πως σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχει η πιθανότητα τα αποτελέσματα να αντιτίθενται μεταξύ τους καθώς διαφορετικοί οργανισμοί μπορεί να κρίνουν την ίδια είδηση με διαφορετικό τρόπο.

 

 

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *