Ποιο είναι το πιο ερωτικό social network;

Πριν καν ξεκινήσω να συγκρίνω, θέλω να σηκώσουν το χέρι τους όσοι πρόλαβαν το myspace και το hi5.

Πριν καν ξεκινήσω να συγκρίνω, θέλω να σηκώσουν το χέρι τους όσοι πρόλαβαν το myspace και το hi5. Hiiii-Five! Γιατί, πολύ απλά, μονάχα εμείς ξέραμε το επίπεδο εκείνων των πυρηνικών αντιδραστήρων ηλεκτρονικού φλερτ (και γκλίτερ) με τα περίεργα nicknames και τις καλλιτεχνικές φωτογραφίες. Μέχρι που ήρθε το Facebook και τα χάλασε όλα – όχι κατ’ ευθείαν, αλλά με αυτό το στείρο, μπλε, uncustomizable περιβάλλον του Ζούκερμπεργκ, πως να το κάνουμε, γίναμε καθωσπρέπει.

Γιατί, οι σημερινοί social πουριτανοί που κάνουν accept “μόνο όσους ξέρουν” είναι οι ίδιες μεταναστευμένες εθνικότητες του Hi5, που πίστευαν πως στην μπλε γη της επαγγελίας τα αληθινά ονόματα θα διευκόλυναν το ψηφιακό τους stalking. Και, στην αρχή, ήταν καλό. Μέχρι που όλοι συνειδητοποίησαν ότι το Facebook προφίλ ήταν στενά συνδεδεμένο με την πραγματική τους ζωή – και το online περιβάλλον, αντί να τους απελευθερώνει, κατέληξε να γίνει μια ακόμη πιο δυνατή ανάγκη για ψεύτικη προβολή του καθωσπρεπισμού τους. Εκείνη ήταν η μέρα που πέθανε ο έρωτας στο Facebook.

Για το Twitter, ας μην ασχοληθώ, αφού οι χίπστερ ερωτεύονται κυρίως σε third-wave coffeshops. Και στην τελική, πρέπει να δεις από κοντά το MacBook του υποψήφιου έρωτά σου. Το Twitter, περισσότερο, είναι ένα καλό μηχάνημα stalking, χρήσιμο για να καταλάβεις αν κάποιος πάσχει από ψυχολογικά θέματα ή από χρόνια καψούρα. Με άλλα λόγια, είναι ένα χρήσιμο εργαλείο, αλλά γόνιμο έδαφος για έρωτα. Είναι η τσάπα – όχι το χωράφι.

Το Instagram παραλίγο θα το αγόραζε το Twitter. Το πήρε, όμως, ο Ζούκι, γνωρίζοντας πως έτσι αγόραζε και το χαμένο πάθος των χρηστών του. Γιατί οι selfie φωτογραφιούλες προκαλούν αισθήματα οικειότητας και με τα γρήγορα like χαλαρώνεις περισσότερο. Τα φίλτρα σου δίνουν αυτοπεποίθηση για να ποστάρεις πιο sexy γωνίες σου. «Εκεί μπορώ να αρχίσω να σε γουστάρω – πριν δω το twitter σου. Μετά, μπορεί να αναπτύξουμε μια φιλική επαφή στο Facebook, αφού με ξέρεις πια».

Και ως εδώ φτάνει ο φλερτάς που δεν ξέρει. Γιατί η μαγεία κρύβεται στο πιο υποτιμημένο network – σε ένα που, ο μέσος χρήστης, ψάχνει απλά το κοντινότερο πιτόγυρο. Γιατί ο έρωτας ξεκινάει από τις κοινές εμπειρίες, τα κοινά γούστα. Το ταίρι σου θα ερωτευτεί σε σένα τις πετυχημένες σου επιλογές για χαλαρά coffeeshops, τα ψαγμένα cocktail που παραγγέλνεις και την ενδιαφέρουσα, ταξιδευτική ζωή σου στα μήκη της Ελλάδας. Και μια μέρα, θα τον/την πετύχεις να έχει κάνει check-in (τυχαία;) στο ίδιο μαγαζί με σένα. Και γράφει το comment: “Eisai edw?”. Και μετά, ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί να σου κάνει πολλά… like. Το λέει η εμπειρία, το λέει η λογική – είναι ξεκάθαρο: Πες μου που βγαίνεις, να σου πω ποιος είσαι. Κάνε check-in στην καρδιά μου. Γίνε ο mayor της ζωής μου. Το Foursquare είναι σίγουρα το πιο ερωτικό social network.

 Αλέξανδρος Εμεξεζίδης

 twitter.com/polaralex  
 

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *