Πόλος έλξης ξένων φοιτητών η Θεσσαλονίκη

«Δεν μπορείς να χτίσεις το μέλλον εάν δεν ξέρεις το παρελθόν σου». Με αυτή τη φράση σύστησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης το πρόγραμμα «Study in Thessaloniki – Σπουδάζω στη Θεσσαλονίκη» σε συνέντευξη Τύπου που φιλοξενήθηκε στο δημαρχιακό μέγαρο της Αθήνας.

Ποιους αφορά το πρόγραμμα αυτό;

 Το πρόγραμμα αφορά στη συνεργασία του Δήμου της Θεσσαλονίκης με δεκατέσσερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της συμπρωτεύουσας (τέσσερα πανεπιστήμια, τρία ξενόγλωσσα σχολεία και επτά ιδιωτικά κολλέγια) και ο στόχος είναι η προβολή, η προώθηση και η ανάπτυξη της πόλης μέσα από την προσέλκυση ξένων φοιτητών.

H περιουσία της Θεσσαλονίκης

«Το παρελθόν της Θεσσαλονίκης τα τελευταία 500 χρόνια είναι εβραϊκό, μουσουλμανικό και ελληνικό -με αυτή τη σειρά» ανέφερε ο Γιάννης Μπουτάρης. «Η Θεσσαλονίκη έχει μια περιουσία που είναι εντελώς ανεκμετάλλευτη. Τα πανεπιστήμιά της είναι ένα από αυτά τα περιουσιακά στοιχεία», προσέθεσε.
Όπως σημείωσε ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου της Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας, «η συνεργασία του Δήμου με την ακαδημαϊκή κοινότητα δίνει την ευκαιρία στα δημόσια πανεπιστήμια και τα ιδιωτικά κολλέγια της πόλης να προβάλουν τα προγράμματά τους και τις δυνατότητες σπουδών για φοιτητές άλλων χωρών. Η Θεσσαλονίκη ως ακαδημαϊκό κέντρο με υψηλό επίπεδο σπουδών που συνοδεύονται από ελκυστικά δίδακτρα, αποτελεί μια ασφαλή επιλογή για τους φοιτητές και ιδανική πόλη για νεανική ζωή».


Η συντακτική ομάδα του mycampus.gr ψάχνει για σένα θέματα που...εμπνέουν!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *