Πώς η μουσική επηρεάζει τον οργανισμό μας;

Όταν ακούμε μουσική συμβαίνουν αρκετές αλλαγές στον οργανισμό μας.

Η μουσική είναι παντού γύρω μας. Την ακούμε όταν θέλουμε να χαλαρώσουμε, όταν θέλουμε να διασκεδάσουμε ή να γυμναστούμε. Γενικά, το να ακούς μουσική είναι ένα χόμπι που αρέσει σε όλους ανεξαρτήτως του είδους της μουσικής που ακούνε. Γνωρίζεις, όμως, ότι η μουσική επηρεάζει τον εγκέφαλό μας;

Μάλιστα, η μουσική επηρεάζει τη χημεία του εγκεφάλου σου!

Μία ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο McGill στο Μόντρεαλ ανακάλυψαν ότι η ντοπαμίνη εκκρίνεται στον οργανισμό σου όταν ακούς μουσικής. Πρόκειται για την ουσία που σου προκαλεί το αίσθημα της χαράς και, μάλιστα, είναι η ίδια ουσία που εκκρίνεται όταν ερωτεύεσαι κάποιον.

Γενικότερα, ο εγκέφαλός σου λατρεύει να ακούει μουσική!

Με το να ακούς μουσική επιβραδύνεις τον εγκέφαλό σου από το να καταγράψει τη σωματική κόπωση που μπορεί να έχει επέλθει μετά από μία δύσκολη μέρα. Επιπλέον, η μουσική αυξάνει την αντοχή σου και βελτιώνει την καρδιά και τους μυς σου. Επομένως, η μουσική κάνει καλό και σε ψυχολογικό, αλλά και σε επίπεδο φυσιολογίας στον οργανισμό σου.

Τέλος, άλλο ένα περίεργο fact για τη μουσική είναι ότι μπορεί να σε κάνει εξυπνότερο. Μάλιστα, έρευνες έδειξαν ότι παιδιά που μαθαίνουν για τρία χρόνια κάποιο μουσικό όργανο, έχουν καλύτερα αποτελέσματα σε διάφορα τεστ!

Η μουσική είναι κάτι μοναδικό στη ζωή μας και, τελικά, φαίνεται από το πόσο επηρεάζει τον εγκέφαλό μας και τον οργανισμό μας!

«Αν η μουσική ήταν η τροφή του έρωτα, συνέχιζε να παίζεις» – Γουίλιαμ Σαίξπηρ

Πηγή: neolaia.gr

Photo by Elina Sazonova from Pexels

Total
1
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *