Πώς βλέπει ένας τελειόφοιτος τον φοιτητή του πρώτου έτους;

Έφτασε ο Οκτώβριος και τα μαθήματα στις σχολές, ξεκίνησαν εδώ και λίγες μέρες κάνοντας μας επίθεση οι πρωτοετείς! Φέτος είναι η πρώτη χρονιά, που τους παρατήρησα πόσοι πολλοί είναι. Έτσι μια αυθόρμητη, πρώτη σκέψη μου, ήταν: Γυναικόπαιδα κρυφτείτε… ήρθαν!

Η αλήθεια είναι ότι έχω ένα μικρό “hangover” για το δικό μου πρώτο εξάμηνο (ίσως μετά από προσπάθεια το ξέχασα μια για πάντα)! Παρακάτω καλέ μου πρωτοετή, θα διαβάσεις: πως φαίνεσαι μέσα από τα δικά μου μάτια.

Οι Νομάδες

Είναι η κλασική παρέα του πρώτου εξαμήνου, ξέρεις για ποια λέω… αυτή που πιάνει τουλάχιστον δυο τραπέζια στην καφετέρια. Μπορεί να μην θυμάσαι και όλα τα ονόματα, τι σε νοιάζει όμως αφού συνήθως μιλάς με τους διπλανούς σου. Αυτή η παρέα αργότερα διαιρείται σε δυο, σε τέσσερα και σε έξι κομμάτια, καλύτερα γιατί όταν είναι όλοι μαζί κάνουν φασαρία!
Στο μέλλον: Θα καταλήξουν να μιλάνε μόνο στην εξεταστική.

Ο Αντικοινωνικός

Εντάξει δεν εννοώ ότι αν πας να του μιλήσεις θα σε φτύσει, αλλά είναι εκείνο το παιδί που δεν μιλάει πολύ, δεν έχει πολλές παρέες αλλά δεν τον νοιάζει βέβαια. Όταν πας να του μιλήσεις μην περιμένεις να είναι μέσα στις γλύκες, θα είναι ένας ευγενικός “παράξενος”.
Στο μέλλον: Μένει ίδιος.

Η Υπερ…κοινωνική

Είναι αυτή που στο «Καλημέρα» απαντάει με χίλια κομπλιμέντα. Ξέρει αρκετό κόσμο από τη σχολή, μπορεί να μην θυμάται το όνομα σου αλλά δεν σ’ αφήνει να το καταλάβεις. Είναι διπρόσωπη; Όχι απλά τρέφεται με το γνωρίζει συνέχεια καινούργιο κόσμο.
Στο μέλλον: Συνεχίζει να μην θυμάται ονόματα, αλλά θα σου μιλάει κάθε φορά που σε βλέπει.

Ο Καζανόβας

Είναι ο πρωτοετής που σε όλα του τα σχολικά χρόνια  έβλεπε και ταυτιζόταν  με όλα τα “American Pies”. Πιστεύει ότι τώρα η ζωή του θα κυλάει από το ένα κρεβάτι στο άλλο. Προσοχή: Δεν έχει τέτοιες βλέψεις μόνο για τις συνομήλικες, ψάχνει το “νόημα” της φοιτητικής ζωής και σε μεγαλύτερα έτη.
Στο μέλλον: Θα συνεχίσει να μετατρέπει τα προφυλακτικά σε νερόφουσκες.

Το Λυκειόπαιδο

Κάθε τμήμα είχε, έχει και θα έχει μερικούς συμφοιτητές που έχουν ακόμα την νοοτροπία του λυκείου. Είναι αυτοί που στην εξεταστική δεν δίνουν σημειώσεις, αυτοί που θυμούνται, ποιος δεν πάτησε στην θεωρία!
 Στο μέλλον: Στο τρίτο έτος περίπου αρχίζουν να δείχνουν μια βελτίωση, μη γελιέσαι όμως, πάντα θα έχουν το σύνδρομο του «wanna be σημαιοφόρος»!

Η Σνομπ

Κοντά στο λυκειόπαιδο εμφανίζεται και η σνομπ συμφοιτήτρια, η οποία έχει πάντα ένα βλέμμα περιφρόνησης απέναντι στους συμφοιτητές, προσπαθεί να κολλήσει σε μια κλίκα μεγαλύτερων, γεροδεμένων, κλαρίνων και σε χαιρετάει μόνο όταν είναι με παρέα για να δείχνει cool.
Στο μέλλον: Δεν δείχνει κάποια βελτίωση, οπότε συνεχίζει το ερασιτεχνικό bitch please!

Ο έμπειρος

Αυτός δεν είναι ένας απλός πρωτοετής, έχει τελειώσει μια σχολή και τώρα πάει για την δεύτερη. Είναι άνετος, έχει αέρα και ίσως του ξεφεύγει λίγο ένα σνομπ βλέμμα. Επειδή όμως έχει περάσει από το στάδιο του πρώτου έτους και έχει γνωρίσει όλους τους παραπάνω, είναι φιλικός με μερικούς και κάνει παρέα με λίγα άτομα.
Στο μέλλον: Ίσως πάει και για ένα τρίτο πτυχίο!

Total
6
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *