Ποσείδι 2015 | Η ανακοίνωση για την έναρξη της κατασκήνωσης

Την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015, η Πανεπιστημιακή Κατασκήνωση Καλάνδρας υποδέχεται τους πρώτους κατασκηνωτές! Η κατασκήνωση παρέχει και για φέτος τις γνωστές σε όλους αναβαθμισμένες υπηρεσίες της και όπως πάντα, εμπλουτισμένες με πλήθος πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων, από ομάδες φοιτητών και από τα Τμήματα του Α.Π.Θ..


Διαβάστε ακόμα: Ποσείδι | Μία επική συζήτηση στο facebook με τον Τάσο


Οι περιορισμένες -και κατά την τρέχουσα περίοδο- χρεώσεις των υπηρεσιών της κατασκήνωσης, αλλά και οι διαρκείς βελτιώσεις των υποδομών της, αντανακλούν την προσπάθειά μας να ανταπεξέλθουμε στη δυσμενή οικονομική συγκυρία, διασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα της μοναδικής στην Ευρώπη Πανεπιστημιακής Κατασκήνωσης.

Ποιοι μπορούν να φιλοξενηθούν;

 

  • Προπτυχιακοί 1ου Πτυχίου, που δεν έχουν ξεπεράσει τον τυπικό αριθμό ετών για λήψη του πτυχίου (ν+2).
  • Μεταπτυχιακοί φοιτητές 1ου Πτυχίου, που δεν έχουν υπερβεί τα τρία έτη από την ημέρα εγγραφής τους.

Για την έκδοση της Κάρτας Εισόδου των παραπάνω, απαιτείται Βιβλιάριο Σπουδών (ή βεβαίωση της γραμματείας για τους μεταπτυχιακούς) και Αστυνο- μική Ταυτότητα.

Λειτουργία Ιουνίου.

Η Κατασκήνωση θα ανοίξει τις πύλες της για τους κατασκηνωτές που επιθυμούν να διαμείνουν σε τροχόσπιτα και οικίσκους κατά τον μήνα Ιούνιο. Συγκεκριμένα, στις 19 Ιουνίου οι εγκαταστάσεις της Κατασκήνωσης θα είναι ανοιχτές για  τους κατασκηνωτές, τις ημέρες Παρασκευή μέχρι και Δευτέρα, με περιορισμένη παροχή υπηρεσιών, όπως ζεστό νερό, ηλεκτρικό ρεύμα και καθαριότητα.

 

Οι τιμές! 

Οι τιμές θα παραμείνει σταθερές στην κατασκήνωση του Ποσειδίου και φέτος με στόχο να αποτελέσει για ακόμη μια χρονιά μια εναλλακτική επιλογή για οικονομικές διακοπές για το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας αλλά και για επισκέπτες. Παρότι το κάμπινγκ έχει επισήμως τη δυνατότητα φιλοξενίας περίπου 3000 ατόμων, την… υψηλή περίοδο του Ιουλίου, συγκεντρώνονται στις εγκαταστάσεις του περίπου 10.000 άτομα! «Η κατασκήνωση της Καλάνδρας είναι η μεγαλύτερη κατασκήνωση που υπάρχει στην Ελλάδα. Τα χρήματα που δίνουν οι φιλοξενούμενοι χρησιμοποιούνται για τη συντήρησή της. Το πανεπιστήμιο δεν έχει κέρδος από αυτή την υπόθεση και δεν επιθυμεί να έχει» δήλωσε ο αντιπρύτανης Οικονομικών Υποθέσεων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου , Νίκος Βαρσακέλης.

Στιγμιότυπο 2015-06-08, 16.48.15 Στιγμιότυπο 2015-06-08, 16.48.55

Στιγμιότυπο 2015-06-08, 16.50.58

Ετοιμάζεται ανακαίνιση.

Από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, πρόκειται να αρχίσουν στο κάμπινγκ εκτεταμένες εργασίες αναβάθμισης των εγκαταστάσεων, με ορίζοντα τριετίας, ώστε να γίνει πλήρης ανακαίνιση στα συστήματα στα οποία προκύπτουν φθορές και βλάβες, λόγω της πολυετούς χρήσης.


Διαβάστε Ακόμα | Εικονική περιήγηση στο Φοιτητικό Camping στο Ποσείδι


Τα σχέδια για το 2016.

Από την επόμενη καλοκαιρινή σεζόν, του 2016, στόχος της διοίκησης του πανεπιστημίου είναι η κατασκήνωση της Καλάνδρας να αρχίσει τη λειτουργίας της από τις αρχές του Ιουνίου, ώστε να διοργανωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα θερινά σχολεία. Φέτος θα διοργανωθούν στο Ποσείδι τρία θερινά σχολεία, με αντικείμενο τα Οικονομικά, την αρχιτεκτονική και την τοπογραφία, με τη συμμετοχή και ξένων φοιτητών.

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *