Πόσο διάστημα μένουν τα ναρκωτικά στο σώμα

Ακόμη και 90 ημέρες;;; Ναι, ακόμη και 90 ημέρες.

Τη στιγμή που παίρνουμε ένα ναρκωτικό -είτε το καπνίζουμε, είτε το κάνουμε ενέσιμο- το σώμα μας αρχίσει να το διασπά. Μια διαδικασία που παίρνει χρόνο. Σε αυτή τη διαδικασία παράγονται μεταβολίτες ή υποπροϊόντα του ναρκωτικού, τα οποία μπορούν να παραμείνουν στο αίμα μας, στα ούρα (και ακόμη και στα μαλλιά μας) για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ακολουθούν τα διαγράμματα του Business Insider, που δείχνουν για πόσο διάστημα μένει το κάθε ναρκωτικό στο αίμα, τα ούρα και τα μαλλιά. 

Όπως δείχνει το διάγραμμα, το LSD είναι το ναρκωτικό που μένει λιγότερο στο αίμα, μόλις 3 ώρες. Η ηρωίνη, το αλκοόλ και οι αμφεταμίνες μένουν 12 ώρες, το MDMA, η κοκαΐνη και τα βαρβιτουρικά 48 ώρες, ενώ περισσότερο από όλα μένει η κάνναβη, που φτάνει της 336 ώρες ή 14 ημέρες!

DRAGAN RADOVANOVIC/BUSINESS INSIDER

Όσο για τα ούρα, εδώ μιλάμε για ημέρες. Το LSD μένει 3 ημέρες, η ηρωίνη,4 ημέρες,  το αλκοόλ 5 ημέρες, το MDMA και η κοκαΐνη 4 ημέρες, ενώ η κάνναβη 30 ημέρες.

DRAGAN RADOVANOVIC/BUSINESS INSIDER

Όπως θα διαπιστώσετε από το τελευταίο διάγραμμα, τα ναρκωτικά μένουν στα μαλλιά περισσότερο καιρό από οπουδήποτε αλλού στο σώμα μας. Έτσι το LSD μένει μέχρι 3 ημέρες αλλά τα υπόλοιπα μπορούν να μείνουν ακόμη και 90 ημέρες!

DRAGAN RADOVANOVIC/BUSINESS INSIDER

Πηγή: IFL Science

Total
2
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *