Που μεταφέρονται οι υπηρεσίες του ΙΝΕΔΙΒΙΜ εφόσον το κτίριο τελεί ακόμα υπό κατάληψη;

Στο κτίριο του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων θα φιλοξενούνται οι υπηρεσίες του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, μέχρι να λήξει η κατάληψη στο κτίριο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος, Δημήτρης Ζέρβας.

Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχωρήθηκε την Τρίτη στο υπουργείο Παιδείας, το νέο ΔΣ του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, που ανέλαβε από τις 16 Νοεμβρίου, ενημέρωσε για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τις 6 Νοεμβρίου, όταν ξεκίνησαν την κατάληψη στο κτίριό του επί της Αχαρνών δεκάδες φοιτητές, διαμαρτυρόμενοι κυρίως για τις άθλιες συνθήκες στις φοιτητικές εστίες.

Πόσα λεφτά εξασφάλισε το ΔΣ;

Σε δηλώσεις του ο νυν πρόεδρος του Ιδρύματος ανακοίνωσε ότι το ΔΣ εξασφάλισε 20 εκατομμύρια ευρώ, ώστε να καλυφθούν οι τρέχουσες ανάγκες του και παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα γίνουν οι αναγκαίες εργασίες συντήρησης των εστιών, ενώ ήδη ξεκίνησε η απογραφή των αναγκών σε υλικά και εργασίες στη φοιτητική εστία του ΕΜΠ.

Τι δηλώνει ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Ζέρβας;

«Οι δεσμεύσεις μας αυτές ικανοποιούν τη συντριπτική πλειοψηφία των αιτημάτων των φοιτητών», είπε ο κ. Ζέρβας και εξέφρασε την ελπίδα, ότι τα πρώτα δείγματα γραφής που θα δώσει το ΔΣ, θα οδηγήσουν τους συμμετέχοντες στην κατάληψη φοιτητές να αποχωρήσουν από το κτίριο. «Πρέπει να κατανοήσουν ότι δεν είμαστε απέναντί τους, αλλά μαζί τους, στην προσπάθεια βελτίωσης της φοιτητικής μέριμνας», κατέληξε.

Tι άλλο ανακοινώθηκε;

Τέλος, ανακοινώθηκε ότι με την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του ΙΝΕΔΙΒΙΜ στον χώρο του, θα γίνει και προγραμματισμός δράσεων κτιριακής βελτίωσης όλων των φοιτητικών εστιών της χώρας, με πιστώσεις είτε μέσω ΕΣΠΑ είτε μέσω ΕΤΕπ.


Η συντακτική ομάδα του mycampus.gr ψάχνει για σένα θέματα που...εμπνέουν!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *