Πρεμίερα για τις Πανελλήνιες 2019: Δείτε θέματα και απαντήσεις για την Νεοελληνική Γλώσσα

Οι μαθητές της Γ’ Λυκείου (ΓΕΛ) ξεκινούν σήμερα, Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019, να διαγωνίζονται στις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η αρχή γίνεται με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, με το οποίο οι υποψήφιοι των ΓΕΛ, μπαίνουν στο κλίμα των εξετάσεων.

Πιστό στις παραδόσεις του, το Neopolis.gr θα σας ενημερώνει με τα θέματα, τις απαντήσεις τους καθώς και τον σχολιασμό αυτών, για όλα τα εξεταζόμενα μαθήματα των Πανελλαδικών. Θέματα  Έκθεση 2019

Όπως θα δείτε και στο PDF που έχουμε αναρτήσει, το κείμενο αφορούσε την «Επίκληση των αξιών της δημοκρατίας», ενώ στο τέλος οι μαθητές κλήθηκαν να παρουσιάσουν τις προσωπικές τους θέσεις σχετικά με την δημοκρατία στην καθημερινότητα των πολιτών αλλά και στη διαμόρφωση ενεργών πολιτών από το σχολείο.

Ως θέμα, ανήκε στα «sos», ειδικά από τη στιγμή που βρισκόμαστε εν μέσω προεκλογικής περιόδου, με τις Ευρωεκλογές και τις Δημοτικές εκλογές να είναι ακόμη νωπές.

Από τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι καθηγητές χαρακτηρίζουν τα θέματα απλά και κατανοητά, που ανταποκρίνονται πλήρως στη διδακτέα ύλη, με τους μαθητές να έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις δικές τους απόψεις. Πιο σαφή εικόνα βέβαια, θα έχουμε σε λίγη ώρα, όταν θα γίνει ενδελεχής ανάλυση των ερωτημάτων και των επι μέρους ασκήσεων.


Δείτε τα Θέματα στη Νεοελληνική Γλώσσα

Δείτε τις Απαντήσεις στη Νεοελληνική Γλώσσα

 

Πηγή: neopolis.gr

Total
4
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *