Πρόεδρος ΦΠΨ για Ρουβίκωνα: Είναι παράνομο το ότι δεν ζήτησαν άδεια!

Στο ρεμπέτικο γλέντι που έχει προγραμματίσει για σήμερα το μεσημέρι στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ ο «Ρουβίκωνας», αναφέρθηκε μιλώντας στον ρ/σ «Θέμα 104,6», η Πρόεδρος  του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, Μαρίζα Φουντοπούλου.

«Η δουλειά μας δεν είναι να λειτουργούμε ως αστυνομικοί σε ένα πρόβλημα που η πολιτεία αρνείται να το δει», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Φουντοπούλου.

Σημειώνεται ότι η Σχολή σήμερα, ύστερα από απόφαση της Κοσμητείας θα παραμείνει κλειστή, για συμβολικούς λόγους, ως αντίδραση σε αυτή την απόφαση της αναρχικής συλλογικότητας.

«Η ροή των πραγμάτων θα δείξει αν η απόφαση της Κοσμητείας για κλείσιμο της Φιλοσοφικής είναι η ενδεδειγμένη», είπε η κ. Φουντοπούλου.

Όπως ανέφερε, «δεν είναι παραβατικότητα ένα γλέντι, παραβατικότητα είναι η κατάληψη ή ότι δεν ζήτησαν άδεια», ενώ πρόσθεσε ότι ο χώρος που θα γίνει το ρεμπέτικο πάρτι της συλλογικότητας «περιβάλλεται από αίθουσες διδασκαλίες».

Η κ. Φουντοπούλου έθεσε, τέλος, έναν ευρύτερο προβληματισμό λέγοντας ότι «όλο αυτό γίνεται στη Φιλοσοφική Σχολή που είναι ο εκπρόσωπος των ανθρωπιστικών σπουδών που βάλλονται συστηματικά. Αν το συνδυάσουμε με τις αλλαγές που προωθούνται στη γλώσσα, τα αρχαία ελληνικά, τα λατινικά και την ιστορία, εύκολα οδηγούμαστε σε συμπεράσματα».

Πηγή: iefimerida.gr

Total
2
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *