Προφυλακτικό αλλάζει χρώμα όταν έρχεται σε επαφή με αφροδίσια νοσήματα!

Στο Teen Tech Awards στο Λονδίνο, μια ομάδα έφηβων εφευρετών παρουσίασε ένα προφυλακτικό το οποίο είναι ικανό να αλλάζει χρώμα όταν έρχεται σε επαφή με ένα σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα. Η ανακάλυψή τους έχει ήδη βραβευτεί από την οργάνωση TeenTech ως η καλύτερη εφεύρεση στον τομέα της υγείας ενώ τα τρία παιδιά έλαβαν το ποσό των χιλίων λιρών Αγγλίας αλλά και μια επίσκεψη στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Πώς θα λειτουργεί;

Το «έξυπνο» προφυλακτικό ονομάζεται S.T.EYE και περιλαμβάνει ένα στρώμα εμποτισμένο με μόρια, τα οποία θα προσκολλούνται στα βακτήρια και τους ιού των πιο κοινών ΣΜΝ. Τα μόρια αυτά θα αλλάζουν χρώμα ανάλογα με την λοίμωξη που θα ανιχνεύουν, έτσι για παράδειγμα, το προφυλακτικό θα γίνεται πράσινο όταν ανιχνεύονται χλαμύδια, κίτρινο στην περίπτωση του έρπητα, μοβ για τον HPV και μπλε για τη σύφιλη.

 

«Θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι που θα κάνει ευκολότερη και ασφαλέστερη την ανίχνευση σεξουαλικώς μεταδιδόμενων ασθενειών, προκειμένου οι άνθρωποι να αναλαμβάνουν αμέσως δράση στην ιδιωτικότητα που τους εξασφαλίζει το σπίτι τους αποφεύγοντας αδιάκριτες διαδικασίες στους γιατρούς» δήλωσε ο ένας από τους μικρούς εφευρέτες, ο Νταανιάλ Αλι.

Τα πολύχρωμα προφυλακτικά δεν κυκλοφορούν ακόμα στην αγορά αφού η κατασκευή τους βρίσκεται σε αρχικό στάδιο.

 


Η συντακτική ομάδα του mycampus.gr ψάχνει για σένα θέματα που...εμπνέουν!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *