Ψυχολογική υποστήριξη στους λιμενικούς από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Πρόγραμμα υποστήριξης των λιμενικών που υπηρετούν στα νησιά του  Ανατολικού Αιγαίου, με παροχή εξειδικευμένων γνώσεων, πάνω σε θέματα διαχείρισης στρες και ψυχολογικής στήριξης, υλοποιεί το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, μετά από πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου, Γιάννη Θεοτοκά.

Ειδικότερα, η συνεργασία αφορά στην οργάνωση από το Συμβουλευτικό Σταθμό Ψυχολογικής Υποστήριξης της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου σειράς δράσεων, διαλέξεων, ημερίδων, οι οποίες απευθύνονται προς τα στελέχη του λιμενικού που υπηρετούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου με στόχο την ενημέρωση και την ηθική υποστήριξή τους για την καλύτερη διαχείριση του ανθρωπιστικού έργου που προσφέρουν κατά τη διάσωση προσφύγων-μεταναστών.

Η πρώτη διάλεξη πραγματοποιήθηκε στις 26.05.2016 στη Ρόδο με θέμα «Σύνδρομο Επαγγελματικής Εξουθένωσης – Μετατραυματική Διαταραχή Άγχους και Οξεία Διαταραχή Άγχους», με ικανοποιητικό αριθμό συμμετεχόντων. Εντός του Ιουνίου αναμένεται να πραγματοποιηθούν σχετικές διαλέξεις και στη Μυτιλήνη, ενώ θα ακολουθήσουν δράσεις και σε άλλα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *