Ψηφιακά θα διεξαχθεί η Διεθνής Ημέρα Μουσείων

Στις 18 Μαΐου γιορτάζεται η Διεθνής Ημέρα των Μουσείων, πράγμα που κανονικά σημαίνει ότι τα μουσεία όλου του κόσμου ανοίγουν τις πόρτες τους για το κοινό, φιλοξενώντας παράλληλα δράσεις κι εκδηλώσεις.

Αυτό όμως φέτος είναι αδύνατο να συμβεί, όπως όλοι γνωρίζουμε, αφού τα μουσεία στην Ελλάδα θα είναι κλειστά μέχρι τα μέσα Ιουνίου. Όμως οι αρμόδιοι φορείς βρήκαν ψηφιακούς τρόπους να μην χάσουμε τη σύνδεσή μας με τον πολιτισμό και την Ιστορία μας. «Ακόμη και αυτή τη δύσκολη περίοδο, τα μουσεία συνεχίζουν το έργο τους μέσα από ψηφιακές εφαρμογές και δράσεις», αναφέρει το σημείωμα από το ελληνικό τμήμα του ICOM, ανακοινώνοντας πως η Διεθνής Ημέρα Μουσείων του 2020 θα εορταστεί ψηφιακά.

Με φετινό θέμα εορτασμού «Μουσεία για την Ισότητα: Ποικιλομορφία και Κοινωνική Συνοχή», το ICOM δίνει έμφαση στην κοινωνική αξία των μουσείων, η οποία «συνδέεται άμεσα με τη δημιουργία βιωματικών εμπειριών που έχουν ιδιαίτερη σημασία για όλους ανεξαιρέτως τους επισκέπτες.

Το Ελληνικό Τμήμα του ICOM αποτελεί τον κόμβο προβολής των πρωτοβουλιών των ελληνικών μουσείων, αναδεικνύοντας τις ψηφιακές δράσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού. Θεματικές περιηγήσεις, παρουσιάσεις μόνιμων ή επιμέρους εκθέσεων, επίκαιρα αφιερώματα, προβολές και εκπαιδευτικά προγράμματα, είναι μερικές μόνο από τις εκδηλώσεις που 60 και πλέον φορείς από όλη την Ελλάδα μας προσκαλούν να παρακολουθήσουμε on line μέσα από τις ιστοσελίδες τους ή από τα κοινωνικά δίκτυα.

Πηγή:bovary.gr

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *