Ράδιο Αρβύλα: Πληρώνει 100.000 για προσβολή καρκινοπαθούς

Τέσσερα χρόνια πριν ο Αντώνης Κανάκης, ο Γιάννης Σερβετάς, ο Χρήστος  Κιούσης και ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, στο πλαίσιο της εκπομπής τους  «Ράδιο Αρβύλα» πρόβαλαν ένα video με την ομιλία του προέδρου της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος Οδικών Εμπορευματικών και Επιβατικών Μεταφορών, Απόστολου Κενανίδη, σε επιτροπή της Βουλής.

Θέμα της σάτιράς του δεν ήταν όσα έλεγε ο Απόστολος Κενανίδης, αλλά η ψιλή φωνή του, που σύμφωνα με τα στερεότυπα και τις κοινωνικές προσδοκίες δεν συνάδει με το επάγγελμα του οδηγού φορτηγού.

Στον αέρα της εκπομπής κι ενώ λίγο πριν ο Αντώνης Κανάκης είχε παρουσιάσει το θέμα λέγοντας: «Φορτηγατζής φίλες και φίλοι, όχι αστεία, μιλάμε θα μιλήσει ο νούμερο 1 νταλικέρης στην Ελλάδα», με το που ακούστηκε η φωνή του Απόστολου Κενανίδη, ακούστηκαν τα ασυγκράτητα γέλια των παρουσιαστών.

Ο Αντώνης Κανάκης μετά την προβολή του video είπε: «Μη κολλάτε σε κλισέ, πως έχετε στο μυαλό σας τους φορτηγατζήδες. Όλοι τους είχαμε κάπως στο μυαλό μας αλλά δεν πειράζει», ενώ ο Χρήστος Κιούσης προασπαθούσε ακόμα να συνέλθει από τα γέλια.

Αυτός που δεν γελούσε ήταν ο Απόστολος Κενανίδης. Η στάση των «Ράδιο Αρβύλα» θεωρήθηκε από τον ίδιο ως χλεύη και λίγους μήνες μετά έκανε αγωγή στην εκπομπή.

Η υπόθεση εκδικάστηκε και οι «Ράδιο Αρβύλα» θα πρέπει να καταβάλλουν 100000 ευρώ στον Απόστολο Κενανίδη, η φωνή του οποίου είχε αλλοιωθεί από όγκο στο λάρυγγα, ως αποζημίωση.

Ο δικηγόρος του Απόστολου Κενανίδη, είπε στην εκπομπή «Ευτυχείτε» του Open ότι είχε γίνει προσπάθεια επαφής με την εκπομπή για να δοθεί στους παρουσιαστές η ευκαιρία της επανόρθωσης προτού το ζήτημα καταλήξει στη δικαιοσύνη.

««Οι παρουσιαστές επέλεξαν να γελοιοποιήσουν και να χλευάσουν τον κύριο Κενανίδη για τη χροιά της φωνής του, η οποία παρουσιάζει μια φυσική αδυναμία εξαιτίας καρκινοπάθειας στον λάρυγγα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι να κάνουμε την αγωγή στο δικαστήριο επιδιώξαμε να υπάρξει κάποια επανόρθωση από τους παρουσιαστές της εκπομπής, αλλά το αρνήθηκαν. Αντηλλάγησαν σωρεία εξωδίκων με το πρόσχημα ότι πρόκειται για μια σατιρική εκπομπή και ότι δεν υπήρξε πρόθεση προσβολής και άρα είναι ανεπίδεκτη επανόρθωσης.

Το δικαστήριο έκρινε ότι ο Κ. Κενανίδης δεν σατιρίστικε για τα λεγόμενά του αλλά για τη χροιά της φωνής του. Μάρτυρας κατέθεσε από τα Γιαννιτσά όπου κατοικεί η οικογένειά του ότι η κόρη του έκανε 10 μέρες να πάει στο σχολείο και ότι δεν κυκλοφορούσε γιατί γελούσαν σε βάρος του πατέρα της.

Η υπόθεση υπήρξε καταπέλτης. Δόθηκε ποσό 100.000 ευρώ ηθική ικανοποίηση και καταδίκασε και τους τρεις παρουσιαστές», είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος.

Η εκπομπή του Αντώνη Κανάκη θα επιστρέψει για 12η χρονιά και 2η μέσα από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ, ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα το πότε.

Πηγή: ladylike.gr

Total
3
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *