Σ. Ζαχαράκη: Ανέφικτο να βρεθούν αίθουσες για το «σπάσιμο» των τμημάτων

Τι ανέφερε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη για τη δυνατότητα συγκρότησης ολιγομελών τμημάτων – Κανονικά στις αίθουσες οι μαθητές που συγκατοικούν με άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, μέριμνα μόνο για τους μαθητές που πάσχουν οι ίδιοι από υποκείμενα νοσήματα

«Δεν είναι καθόλου εύκολο ζήτημα η ανεύρεση αιθουσών» δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, σχολιάζοντας το αίτημα των εκπαιδευτικών για συγκρότηση ολιγομελών τμημάτων, φέρνοντας ως παράδειγμα και τις δυσκολίες εφαρμογής του προγράμματος δίχρονης προσχολικής αγωγής.

Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ έχουν αποσταλεί στα σχολεία, ενώ στις επόμενες ημέρες θα εκδοθεί και σχετική εγκύκλιος για την υποχρεωτική χρήση της μάσκας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, διευκρίνισε ότι δεν θα υπάρξει μέριμνα για παιδιά που συγκατοικούν με άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, καθώς μέριμνα για συμμετοχή στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση υπάρχει αποκλειστικά για τις περιπτώσεις μαθητών που ανήκουν οι ίδιοι στις ευπαθείς ομάδες.Η προετοιμασία για τη νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε, ουσιαστικά, από το καλοκαίρι του 2019, ώστε οι αναπληρωτές φέτος να τοποθετηθούν στις σχολικές μονάδες νωρίτερα από ποτέ, τον Αύγουστο του 2020, συμπλήρωσε.

Παράλληλα, 4.500 μόνιμοι εκπαιδευτικοί διορίστηκαν στην Ειδική Αγωγή, ενώ σε συννενόηση με την τοπική αυτοδιοίκηση χορηγούνται μάσκες και αντισηπτικά στα σχολεία, τα οποία ενισχύονται επίσης με προσωπικό καθαριότητας.

Οι προσλήψεις εργαζομένων καθαρισμού θα ξεπεράσουν τις 9.500, ενώ θα υπάρξουν και ολιγόμηνες συμβάσεις για τις έκτακτες ανάγκες της πανδημίας.

Επιπλέον, έχουν δοθεί ειδικές οδηγίες για τη διαρρύθμιση των αιθουσών στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα», ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των μαθητών, ενώ κατά τη διάρκεια του γεύματος θα επιτρέπεται μόνο ένας μαθητής ανά θρανίο.

Πηγή: alfavita.gr

Total
1
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *