Σαλάτα του σεφ η αυθεντική -Το μυστικό που κρύβεται στην σως

Μια σαλάτα είναι απαραίτητο συνοδευτικό των γευμάτων μας και μπορεί ακόμα και να αντικαταστήσει ένα κύριο γεύμα μας.

Η σαλάτα για έναν καλοφαγά μπορεί να φαντάζει κακόγουστο αστείο, για έναν λάτρη όμως της υγιεινής διατροφής είναι καθημερινή διατροφική συνήθεια. Η σαλάτα για άλλους είναι η «εύκολη λύση όταν δεν έχουν διάθεση να μαγειρέψουν», για κάποιους άλλους «ένα γεύμα που βοηθά σημαντικά στην απώλεια ή διατήρηση του βάρους» ή τέλος, «ένα βαρετό συνοδευτικό με μαρούλι και ντομάτα».

Ηρθε όμως η ώρα να εστιάσουμε σε μια συγκεκριμένη σαλάτα που δεν είναι άλλη από την σαλάτα του σεφ. Αυτή η σαλάτα δεν είναι σίγουρα μια light επιλογή καθώς περιέχει αρκετή σως με μαγιονέζα, αλλά είναι χορταστική, πλούσια σε υλικά και πολύ νόστιμη. Μπορεί άνετα να φαγωθεί ως κυρίως γεύμα, δεν είναι όμως και τόσο «ελαφριά» όσο θα έπρεπε για σαλάτα.

Τα αβγά της μας χαρίζουν πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, όπως επίσης και βιταμίνη D που κάνει καλό στα οστά, ενώ παίρνουμε πρωτεΐνη και από το τυρί της και το ζαμπόν. Στα συν της σαλάτας έχουμε το μαρούλι, τη ντομάτα και το αγγούρι με τις φυτικές ίνες και τις βιταμίνες τους, όλα, όμως, σκεπάζονται από την περίφημη σως, η οποία περιέχει κυρίως μαγιονέζα.

Διάσημοι σεφ αποκαλύπτουν το μυστικό για λαχταριστή σαλάτα του σεφ που κρύβεται στην σως που βάζουμε στο τέλος του πιάτου. Η αυθεντική σαλάτα του σεφ, έτσι όπως έχουμε συνηθίσει να την τρώμε στα περισσότερα εστιατόρια έχει μέσα της ένα απίθανο υλικό που δεν πάει το μυαλό σου.

Οπως διαβάζουμε αυτό που πρέπει να κάνεις όταν φτιάχνεις την σως είναι να βάλεις 1 κουταλιά της σούπας ουίσκι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, τα οποία είναι μαγιονέζα, γιαούρτι, κέτσαπ και μουστάρδα.

Υλικά

5-6 μεγάλα φύλλα μαρούλι

10 ντοματίνια

1 αγγούρι

10 φέτες τυρί γραβιέρα ή γκούντα ή ένταμ ή τσένταρ

10 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα

2 αυγά βραστά

αλατοπίπερο

Για την σως

2/3 κούπας μαγιονέζα

1-2 κουταλιές σούπας γιαούρτι

2 κουταλιές σούπας κέτσαπ

1 κουταλιά σούπας ουίσκι

ελάχιστη μουστάρδα

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά το μαρούλι και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε μια σαλατιέρα. Πλένουμε τα ντοματίνια και τα βάζουμε κι αυτά στην σαλατιέρα. Καθαρίζουμε και το αγγούρι και το κόβουμε σε κομμάτια και τα βάζουμε στο μπολ. Αλατίζουμε ελάχιστα, και ρίχνουμε και λίγο πιπέρι. Το τυρί και το ζαμπόν, το κόβουμε σε κύβους και τα προσθέτουμε στη σαλατιέρα. Κόβουμε τα βρασμένα αυγά σε τέταρτα και τα τοποθετούμε με το κρόκο προς τα πάνω. Σε ξεχωριστό μπολάκι φτιάχνουμε το ντρέσινγκ, ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί. Τip: Καλό είναι το ντρέσινγκ να το ρίχνουμε την ώρα που θα σερβίρουμε τη σαλάτα και όχι πολύ νωρίτερα, γιατί νερουλιάζει η σαλάτα.

Πηγή: bovary.gr

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *