Σχολείο απαγορεύει τα βιβλία του Χάρι Πότερ!

Την απόσυρση και απαγόρευση όλων των βιβλίων με ήρωα τον μικρό μάγο Χάρι Πότερ αποφάσισε καθολικό σχολείο των Ηνωμένων Πολιτειών υποστηρίζοντας ότι «περιέχουν πραγματικές κατάρες και ξόρκια που αν εκτελεστούν από ανθρώπους υπάρχει κίνδυνος επίκλησης κακών πνευμάτων».

Τα βιβλία της συγγραφέα Τζ. Κ. Ρόουλινγκ αποσύρθηκαν από τη βιβλιοθήκη του σχολείου στο Νάσβιλ του Τενεσί. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε στους γονείς ο πάστορας του σχολείου St Edward. Σε e-mail που τους έστειλε υποστηρίζει ότι έλαβε την απόφαση αφού πρώτα μίλησε με αρκετούς εξορκιστές που τον συμβούλεψαν να αποσύρει τα επίμαχα βιβλία.

«Τα βιβλία αυτά παρουσιάζουν τη μαγεία τόσο καλή όσο και κακή αλλά αυτό στην πραγματικότητα είναι μια έξυπνη απάτη. Οι κατάρες και τα ξόρκια στο βιβλίο είναι πραγματικά» έγραψε ο πάστορας στους γονείς.

Η επιβλέπουσα τα σχολεία για την Καθολική επισκοπή του Νάσβιλ κάλυψε τον πάστορα λέγοντας ότι «η απόφαση που πήρε είναι μέσα στις αρμοδιότητές του».

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που τα βιβλία με πρωταγωνιστή τον μάγο και την παρέα του προκαλούν αντιδράσεις στις ΗΠΑ και αλλού. Το 2001 πάστορας στο Νέο Μέξικο είχε επιβλέψει την καύση βιβλίων του Χάρι Πότερ ενώ το 2003 ο καρδινάλιος τότε και μετέπειτα πάπας Βενέδικτος είχε περιγράψει τα βιβλία ως «αποπλάνηση που δεν γίνεται αντιληπτή και έτσι διαστρεβλώνουν τη χριστιανικότητα στην ψυχή πριν αυτή να μπορέσει να αναπτυχθεί κατάλληλα».

Total
2
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *