Σήμερα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων το νομοσχέδιο για την ιδιωτική εκπαίδευση

Στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων το νομοσχέδιο με τίτλο: «Εκσυγχρονισμός της ιδιωτικής εκπαίδευσης και άλλες επείγουσες διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων»

Σήμερα Πέμπτη, ώρα 13.00, αναμένεται να συνεδριάσει η  Διαρκής Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, στην Αίθουσα της Γερουσίας.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης θα παρουσιαστεί και θα διεξαχθεί ο πρώτος γύρος συζητήσεων για το νομοσχέδιο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, με τίτλο:  «Εκσυγχρονισμός της ιδιωτικής εκπαίδευσης και άλλες επείγουσες διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων».

Εισηγήτρια για την κυβερνητική πλειοψηφία έχει οριστεί η βουλευτής Φωτεινή Πιπιλή, ενώ την αξιωματική αντιπολίτευση θα αντιπροσωπεύσει ο Νίκος Φίλης.

Υπενθυμίζεται πως κατά του νομοσχεδίου έχουν εκφραστεί ισχυρές αντιδράσεις από την ΟΙΕΛΕ και άλλα σωματεία, με αιχμή την καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων και τις μισθολογικές περικοπές που επιφέρει η «ευελιξία» στην κατάρτιση του ωραρίου και της ανάθεσης μαθημάτων σε εκπαιδευτικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι η ψήφιση του νομοσχεδίου μέχρι τις 30 Ιουλίου.

Πηγή: alfavita.gr

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *