Σύμφωνο συνεργασίας ανάμεσα στο ΑΠΘ και τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ

Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Ιβάν Σαββίδη» υπέγραψαν ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Περικλής Μήτκας και ο κ. Ιβάν Σαββίδης, Πρόεδρος και ιδρυτής του «Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Ιβάν Σαββίδη».

Νέες έδρες

Κατά τη διάρκεια της κοινής Συνέντευξης Τύπου, που προηγήθηκε της υπογραφής της Συμφωνίας, ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Περικλής Μήτκας και ο κ. Ιβάν Σαββίδης, ανακοίνωσαν τον σχεδιασμό της ίδρυσης δύο επώνυμων εδρών στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ, με τη στήριξη του Ιδρύματος. Η μια έδρα θα αφορά στις Ποντιακές Σπουδές και η δεύτερη στη Ρωσική Γλώσσα και τον Πολιτισμό

Τι προβλέπει το σύμφωνο;

Το Σύμφωνο στοχεύει στην ανάπτυξη της συνεργασίας στους τομείς της εκπαίδευσης και της επιστήμης, καθώς επίσης και στην εμβάθυνση των γνώσεων για τις δύο χώρες (Ελλάδας και Ρωσίας), μέσω της εκμάθησης της γλώσσας ως φορέας πολιτισμού των παραδόσεων και της οργάνωσης πολιτιστικών ανταλλαγών, της υλοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων και φιλανθρωπικών έργων, καθώς και στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας.

Συνεργασία

Συγκεκριμένα, προβλέπεται η υλοποίηση επιστημονικών ερευνών και προγραμμάτων σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, καθώς και πειραματικών και επιστημονικών έργων. Επιπλέον προγραμματίζεται η διοργάνωση από κοινού εκδηλώσεων (σεμιναρίων, διημερίδων, εργαστηρίων, συνεδρίων κ.ά.) και πολιτιστικών, εκπαιδευτικών και άλλων δράσεων  διαμεσολάβησης για την αλληλοκατανόηση των δύο λαών, καθώς και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, επιστημονικής και ερευνητικής βιβλιογραφίας και ο σχεδιασμός και η υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

 

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *