Συνεχίζονται οι διακρίσεις για τη Νομική Αθηνών

Άψογη εμφάνιση σε διεθνείς διαγωνισμούς συνεχίζουν να κάνουν οι φοιτητές της Νομικής Σχολής Αθηνών. Μετά από βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς αλλά και σε έναν διαγωνισμό στο Στρασβούργο,  η Νομική Αθηνών συνεχίζει πρόσθεσε στις επιτυχίες της ένα νέο χρυσό μετάλλιο, αυτή τη φορά στο Διεθνή Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης για το Δίκαιο του Διαστήματος «Manfred Lachs 2015». Στον τελικό επικράτησε του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου.

Η υπόθεση.

Ο διαγωνισμός (Manfred Lachs Space Law Moot Court Competition) διοργανώνεται κάθε χρόνο – φέτος στο Βελιγράδι από 1 έως 5 Ιουνίου – από το International Institute of Space Law και, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, από το European Centre of Space Law (ECSL). Η υπόθεση της φετινής χρονιάς αφορούσε θέματα όπως η ανάπτυξη εμπορικών δραστηριοτήτων στο εξωατμοσφαιρικό Διάστημα και η λήψη μέτρων για την αποφυγή της σύγκρουσης με τη Γη διαστημικών αντικειμένων (μετεωρίτες, κ.λπ.).

Τα μέλη

Τα μέλη της Ελληνικής ομάδας ήταν οι προπτυχιακοί φοιτητές Αθανάσιος Πλεξίδας, Μαρία Βασιλάκη και Μαριάνθη Κουτρή, υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του λέκτορα Διεθνούς Δικαίου της Σχολής Γεώργιου Κυριακόπουλου, και την βοήθεια του μεταπτυχιακού φοιτητή Χαράλαμπου Παναγιωτόπουλου και της προπτυχιακής φοιτήτριας Νίκης Κουρή, μέλη της περυσινής ομάδας της Σχολής στον ίδιο διαγωνισμό.

Ευρωπαική επιτυχία

Από το 2011, όταν έλαβε μέρος για πρώτη φορά στον διαγωνισμό, η Νομική Αθηνών έχει δημιουργήσει λαμπρή παράδοση, αφού έχει λάβει μέρος σε τρεις ευρωπαϊκούς τελικούς σε πέντε χρόνια, έχει κατακτήσει δύο φορές την πρώτη θέση (εκτός από φέτος και το 2012) και έχει υπάρξει μια φορά φιναλίστ κόσμου. Σύμφωνα με τις διακρίσεις αυτές, η συνολική παρουσία της Σχολής στον εν λόγω διαγωνισμό, κατά την τελευταία πενταετία, είναι η κορυφαία σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *