Συνεδριάζουν οι κεντρικές διοικήσεις Πανεπιστημίων και ΤΕΙ

Με θέμα το πολυαναμενόμενο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα πανεπιστήμια και τις αλλαγές που φέρνει στη λειτουργία τους συνεδριάζει την Παρασκευή 18/12 και το Σάββατο 19/12 η σύνοδος Πρυτάνεων ενώ οι πρόεδροι των ΤΕΙ τη Δευτέρα 21/12, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας.

Στους μεν Πρυτάνεις θα παραστεί ο υπουργός Ν. Φίλης, η Αν. υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου και ο Γενικός Γραμματέας Γ. Πανδής, στους δε προέδρους των ΤΕΙ η Σία Αναγνωστοπούλου με τον Γενικό Γραμματέα.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου αναμένεται να παρουσιάσει:

Α. Το υπό επεξεργασία  Σχέδιο Νόμου για τα ΑΕΙ.

Β. Την εξέλιξη ως προς τη μείωση των τιμολογίων της ΔΕΙ για τα ΑΕΙ καθώς και την απαλλαγή των δημοτικών τελών ως προς τα ενοικιαζόμενα κτήρια από τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Γ. Το “πλάνο” του Εθνικού Διαλόγου για την παιδεία

Τη Σύνοδο Πρυτάνεων θα απασχολήσουν, κυρίως, δύο θέματα:

Πρώτον: Η αδυναμία να λειτουργήσουν τα Πανεπιστήμια μέσα στο 2016 εάν δεν βρεθεί λύση ως προς τα οικονομικά, καθώς μειώθηκε δραστικά η χρηματοδότηση.

Δεύτερον: Η θέση ως προς τον Εθνικό Διάλογο για την παιδεία.

Σημειώνεται ότι ως προς τα οικονομικά ο Πρύτανης του ΕΜΠ Γ. Γκόλιας έχει ήδη προτείνει στα Πανεπιστήμια αναστολή των μαθημάτων για μια ημέρα (Διαβάστε εδώ).

Στη Σύνοδο των Προέδρων των ΤΕΙ θα συζητηθούν:

Πρώτον: Τα οικονομικά όπου κι εκεί οι διοικήσεις των Ιδρυμάτων έχουν δηλώσει αδυναμία λειτουργίας μέσα στο 2016 , λόγω δραστικής μείωσης των προϋπολογισμών.

Δεύτερον: Η θέση ως προς των Εθνικό Διάλογο. Εδώ απ ότι φαίνεται οι πρόεδροι θα αντιδράσουν δυναμικά καθώς στην 36 μελή Επιτροπή Διαλόγου συμμετέχει μόνο ένας καθηγητής των ΤΕΙ ο κ. Μιαούλης του ΤΕΙ Αθήνας, γεγονός που έχει εξοργίσει την κοινότητα των Ιδρυμάτων .

Τρίτον: Το υπό επεξεργασία  Σχέδιο Νόμου για τα ΑΕΙ, όπου στο αρχικό είχε αφαιρεθεί από τα ΤΕΙ η ορολογία ΑΕΙ , αλλά και στη δεύτερη διορθωμενη έκδοση του τα ΤΕΙ δεν δεν ονομάζονται ΑΤΕΙ, αλλά ΤΕΙ.

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *