Συνέντευξη | Γιώργος Χατζηπαύλου

Μια παράσταση για τη σχέση των δύο φύλων που εξελίσσεται, όπως θα έπρεπε να εξελίσσονται και οι σχέσεις και φυσικά πολύ γέλιο μας περιμένει κάθε φορά που ανεβαίνει στη σκηνή ο Γιώργος Χατζηπαύλου. Μιλήσαμε, λοιπόν το τι θα δούμε επί σκηνής, για την εξέλιξη του Stand Up Comedy στην Ελλάδα αλλά και για το χιούμορ στην καθημερινότητά του.

 

Πόσο δύσκολα, είναι τελικά τα πράγματα αυτήν τη στιγμή που μιλάμε;

Στην προσωπική μας ζωή και στη σχέση με το άλλο φύλο, γιατί σε αυτά αναφέρεται ο τίτλος της παράστασης, είναι δύσκολα όπως πάντα, διότι συνεχώς υπάρχει κάποιο ζητούμενο που απαιτεί προσπάθεια και κόπο ώστε να μας πάει στο επόμενο στάδιο της σχέσης αλλά και γενικά της ζωής μας. Για μένα είναι ζητούμενο να αλλάζουν και να εξελίσσονται τα πράγματα σε αυτούς τους τομείς.


Πες μας λίγα λόγια για την παράσταση που θα παρακολουθήσουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Πιο είναι το θέμα της;

Είναι η τρίτη χρονιά που παρουσιάζω αυτή την παράσταση αλλά σε σχέση με την πρώτη χρονιά έχει αλλάξει πάνω από μία ώρα υλικού και περιεχομένου – η παράσταση κρατάει περίπου 2 ώρες. Η κεντρική ιδέα είναι όλα όσα στοιχειοθετούν τη ζωή του άντρα και της γυναίκας και τη σχέση τους, αλλά μέσα από ανησυχίες τόσο δικές μου όσο και της εποχής και φυσικά με όλα τα στερεότυπα που (σοφά;) μας έχει χαρίσει η φύση. Πέραν αυτών υπάρχουν και θέματα γενικά που όμως κατά κάποιο τρόπο συνδέονται με την κεντρική ιδέα της παράστασης.

Θεωρείσαι από τους πρωτοπόρους στο ελληνικό stand up comedy. Είσαι ευχαριστημένος από τη μέχρι τώρα πορεία αυτού του είδους στη χώρα μας;

Απόλυτα. Και μάλιστα είναι μεγάλη χαρά να βλέπω ότι ο κόσμος πλέον αρχίζει όλο και περισσότερο να επιλέγει παραστάσεις stand up comedy για την ψυχαγωγία του και την έξοδό του. Θεωρώ ότι ενώ μέχρι τώρα η εξέλιξη του είδους γινόταν με μαθηματική πρόοδο, πλέον ίσως είμαστε κοντά στην εξέλιξη με γεωμετρική πρόοδο.

Πώς διαχειρίζεσαι ένα αντικειμενικά δύσκολο κοινό. Ποιο είναι εκείνο το μυστικό όταν το κοινό που έχεις από κάτω δεν ανταποκρίνεται σε κάποιο αστείο;

Υπάρχει τόσο μεγάλη προετοιμασία και δοκιμές πριν ανεβάσω επίσημα μια παράσταση που είναι σπάνιο να μην δουλέψει απόλυτα κάτι. Αυξομοιώσεις στο γέλιο και την αποδοχή ανά θέμα ή αστείο μπορεί να υπάρξουν. Αλλά σε μια δοκιμασμένη δουλειά και στο κείμενο και στην παρουσίαση που ανεβαίνει σε έναν σωστό χώρο υπό τις κατάλληλες για το είδος συνθήκες είναι πολύ δύσκολο να μην έχεις τουλάχιστον ένα καλό αποτέλεσμα.

Θεωρείς ότι η συμμετοχή σου σε διάφορες εκπομπές της τηλεόρασης ήταν η αφορμή για να γνωρίσουμε καλύτερα τον Γιώργο Χατζηπαύλου;

Η τηλεόραση στη χώρα μας δεν ήταν ποτέ ένα μέσο όπου ο κωμικός του stand up comedy μπορούσε να παρουσιάσει απόλυτα τη φύση της δουλειάς του όπως στο θέατρο ή στη σκηνή γενικότερα. Οπότε αν κι έχω κάνει πράγματα που τα χάρηκα στην τηλεόραση, στην σκηνή αισθάνομαι ότι δείχνω απόλυτα την καλλιτεχνική μου ταυτότητα.

Το χιούμορ στη δουλειά σου έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Κατέχει την ίδια θέση και στην καθημερινότητα σου;

Γενικά δεν είμαι άνθρωπος με ένταση και πολύ ομιλητικός και σπάνια χρησιμοποιώ χιούμορ στην καθημερινότητα. Ίσως κάνω οικονομία ενέργειας και κωμικών πόρων για τη δουλειά! Σε πολύ δικούς μου ανθρώπους, ναι, είμαι ανοιχτός και κατά περιόδους αστείος, όπως μου λένε!

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *