Συνοδηγός στο ταξίδι σου

«Ποιο αμάξι νομίζεις ότι μου ταιριάζει καλύτερα;» με ρώτησες.

«Εκείνο που έγινε η αιτία και σε γνώρισα» σου είπα. «Που με έπαιρνες κάθε μεσημέρι απ το κολυμβητήριο και μετά τρώγαμε σουβλάκια στην Παπαναστασίου».

Μετά δήθεν σούφρωσες τα φρύδια σου και μου πες «Γιατί αυτό δεν είναι καλό; Είναι πιο καινούριο» . Λες και με ένοιαζε χαζέ αν τα καθίσματα ήταν καινούρια ή αν είχε φωτιζόμενο ταμπλό. Εσύ με ένοιαζες. Εσύ με νοιάζεις.

Είχαμε κάνει κανα-δυο roadtrip μαζί. Ακόμα και σήμερα νιώθω λες και μου έδειξες όλο τον κόσμο μέσα από κείνο το αμάξι. Πήγαμε σε θάλασσες και βουνά, σε χωριά που μόνο αν τα ξέρεις πας. Φάγαμε μαζί στα πιο ξακουστά μα και στα πιο κρυμμένα μαγαζάκια. Έβαζες τέρμα το ράδιο κι ο δρόμος ήταν δικός σου. Λαχταρούσες να οδηγείς για ώρες, το καταλάβαινα. Με ταξίδεψες στη ζωή και στ’ όνειρο , ειν’ αλήθεια. Μόνο ένα ταξίδι μου αρνήθηκες, αυτό της καρδιάς σου.

Πόσο αστείο να μη μιλάμε. Οι δρόμοι μου αδιέξοδοι. Οι προορισμοί γκριζάρουν στον ορίζοντα. Πια δεν είναι εγωισμός. Ούτε πείσματα είναι. Κάποιος θα τρόμαζε αν μπορούσε να δει αυτό που χω φυλαγμένο για σένα μέσα μου.  Κι εσύ θα τρόμαζες. Καλύτερα που δεν ξέρεις.

Φιγουράρεις αεράτος κι άνετος. Δείχνεις πλήρης. Θα ρωτούσα αν είναι όντως έτσι. Μα με βολεύει να μη ξέρω. Στρουθοκαμηλίζω. Καλύτερο είναι απ το να ξαγρυπνάω.

Ένα πρωί θα ξανακαθήσεις στη θέση του οδηγού. Θα βάλεις τη μουσική σου και η ψυχή σου θα φτιαχτεί. Θα βάλεις πρώτη και μόλις βγεις στον αυτοκινητόδρομο θα γκαζώσεις και ο κινητήρας του αυτοκινήτου σου θα μουγκρίζει ευχαριστημένα. Στη θέση του συνοδηγού ίσως να μαι γω.

Να θυμάσαι πως για roadtrip  ποτέ δεν σου χα πει όχι.

Total
3
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *