Σειρά εκδηλώσεων και κινητοποιήσεων από φοιτητικούς και σπουδαστικούς Συλλόγους

Σε πολύμορφες εκδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αλλά και σε σειρά κινητοποιήσεων για τη διεκδίκηση λύσεων στα προβλήματά τους, προχωρούν φοιτητικοί και σπουδαστικοί Σύλλογοι της Πάτρας, που συσπειρώνονται στις γραμμές του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.

Την Τετάρτη 15 Νοέμβρη, οργανώνουν εκδήλωση στην «Αγορά Αργύρη», με θέμα την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Την Πέμπτη 16 Νοέμβρη, οι Σύλλογοι θα καταθέσουν στεφάνι με τα σωματεία, τα συνδικάτα και άλλους φορείς στο χώρο του πανεπιστημίου και στη συνέχεια θα κάνουν κοινή πορεία με κατάληξη στη Ρήγα Φεραίου, όπου θα γίνει συναυλία ενάντια στο ΝΑΤΟ και τη μεταφορά πυρηνικών στον Άραξο. Την Παρασκευή 17 Νοέμβρη θα συμμετάσχουν μαζικά στην πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου στη Πλατεία Γεωργίου.

Παράλληλα, οι φοιτητές ετοιμάζουν μια σειρά από δράσεις, με στόχο τη διεκδίκηση λύσεων στα προβλήματά τους.

Στο πλαίσιο αυτό, τη Δευτέρα 20 Νοέμβρη θα έχουν συνάντηση με τον δήμαρχο της Πάτρας για να συζητήσουν τα προβλήματα στις σχολές τους και να πορευτούν μαζί το επόμενο διάστημα.

Επίσης, θα προχωρήσουν σε κινητοποίηση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για να απαιτήσουν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους την Τρίτη 21 Νοέμβρη, στις 10 π.μ. και σε παράσταση στη Διοίκηση των ΚΤΕΛ την Τετάρτη 22 Νοέμβρη στις 12 το μεσημέρι με αίτημα τη μείωση του εισιτηρίου και τη δρομολόγηση λεωφορείων για τους εστιακούς φοιτητές που μένουν στα ξενοδοχεία.

Τέλος, εκπρόσωποι των φοιτητών θα βρεθούν και στη σύσκεψη φορέων που διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ την Κυριακή 26 Νοέμβρη στην «Αγορά Αργύρη» για το συντονισμό της δράσης όλων των φορέων του κινήματος ενάντια στα πυρηνικά στον Άραξο.


Η συντακτική ομάδα του mycampus.gr ψάχνει για σένα θέματα που...εμπνέουν!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *