Σκέψεις Πρωτοετή VS Τελειόφοιτου

Μέσα στα 4 χρόνια (και βάλε!) των σπουδών σου, σταδιακά θα αλλάξει η συμπεριφορά σου στο πώς βλέπεις πολλά πράγματα και πώς αντιδράς και συμπεριφέρεσαι σε καταστάσεις που αφορούν τη σχολή, το πανεπιστήμιο και τη ζωή σου γενικότερα!
Μέσα στα 4 χρόνια (και βάλε!) των σπουδών σου, σταδιακά θα αλλάξει η συμπεριφορά σου στο πώς βλέπεις πολλά πράγματα και πώς αντιδράς και συμπεριφέρεσαι σε καταστάσεις που αφορούν τη σχολή, το πανεπιστήμιο και τη ζωή σου γενικότερα!
Γράφει η Φανή Λώλα
Ακολουθούν εσωτερικοί διάλογοι:

Πανεπιστήμιο-Φοιτητική Ζωή

  • Πρωτοετής: μετά από 12 χρόνια σχολείο το μόνο που θέλω είναι να ξεφύγω από τα ίδια και τα ίδια επιτέλους, να φύγω από την πόλη μου και να αρχίσω μια καινούργια ζωή, ελεύθερη! Πόσο ωραίο ακούγεται να είμαι φοιτητής σε Πανεπιστήμιο. Πάει, μεγάλωσα… πω πω αίγλη τώρα!
  • Τελειόφοιτος: Καλά είμαι εδώ μωρέ έχω και το πάσο μου με τόσες εκπτώσεις και ανέσεις, βέβαια βαρέθηκα και λίγο, ίσως να διαβάσω τα 3 αυτά μαθήματα που χρωστάω τόσο καιρό, αλλά δε θα τους περάσει, το πτυχίο είναι δικό μου!( κάποια στιγμή!)

Καθηγητές-Μαθήματα

  • Πρωτοετής: Τι; Τα μαθήματα ξεκινάνε στις 12; Τέλεια! Θα πηγαίνω  να με μάθει και ο καθηγητής να κρατάω και σημειώσεις για να περάσω πιο εύκολα! Ίσως να πάω προσωπικά να τον πιάσω και να κάνω και καμιά εργασία για καλύτερο βαθμό. Αχ και αυτός ο καθηγητής που μας κάνει οργανική χημεία μα πόσο ωραίος καλύτερα που δεν έγινε μοντέλο τον χαιρόμαστε εμείς!!
  • Τελειόφοιτος: (στην εξέταση του μαθήματος) Ποιον να ρωτήσω τώρα ποιος είναι ο καθηγητής; Αφού δεν έχω πατήσει στο μάθημα-δικαιολογούμαι ήταν στις 8 το πρωί!- δεν ξέρω τη φάτσα του… “Φίλε να σου πω έχεις καμιά κόλλα για να γράψω;” “O καθηγητής σου είμαι και δεν μπορείς να μου απευθύνεις το λόγο με αυτόν τον τρόπο!» Καλά αυτός είναι 35 χρονών με το ζόρι! Δεν βαριέσαι, τουλάχιστον θα ξέρω πως μοιάζει το Σεπτέμβριο!

Βιβλιοθήκη-Βιβλία

  • Πρωτοετής: θα πρέπει να βγάλω πρόγραμμα να πηγαίνω στη βιβλιοθήκη και να πάρω τα βιβλία από τον Εύδοξο νωρίς για να έχω χρόνο να βγάλω την ύλη… Ποιος τους ακούει τους γονείς μου μετά και αν δεν περάσω δε θα μου δώσουν λεφτά να πάω το καλοκαίρι στο Ποσείδι και στη Μύκονο..
  • Τελειόφοιτος: Πρέπει να πάω βιβλιοθήκη μήπως βρω κανέναν με σημειώσεις γιατί το βιβλίο δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να το βγάλω. Και δίνω το μάθημα για 8η φόρα, πρέπει να το περάσω είναι το μόνο που έχω για πτυχίο κουράστηκα!

Φοιτητικό σπίτι

  • Πρωτοετής: Καλά έχω όλο το σπίτι δικό μου θα κάνω τόσα πάρτι με τα παιδιά για πάρουμε και μια μεγάλη tv να παίζουμε pro και να μαζευόμαστε να βλέπουμε αγώνες και ταινίες!
  • Τελειόφοιτος: Θέλω απλά όταν είμαι σπίτι να χαλαρώσω να κυκλοφορώ με γυαλιά και άβαφη να δω σειρά και να κοιμηθώ ένα δεκάωρο!

Hobbies-Free time-Food

  • Πρωτοετής: Καφέδες!!! Με τα παιδιά που γνώρισα στη σχολή, με τη γνωστή μου που περάσαμε στην ίδια πόλη, με τους κολλητούς μου να σχολιάσουμε καινούργιες φάτσες που βλέπουμε στο Πανεπιστήμιο! Και το βράδυ clubbing και χορό και ποτά! Καλά δεν ήξερα ότι έχω τόση ενέργεια! Και μετά που χρόνος για μαγείρεμα όλη μέρα έξω είμαι.
  • Τελειόφοιτος: Καλά όλα τα χρόνια μόνο για καφέδες έβγαινα; Το μετανιώνω που δεν ξεκίνησα γερμανικά από το 2ο έτος. Τώρα θα πρέπει να κάνω ταχύρυθμα αλλιώς δε θα προλάβω να έχω καλό επίπεδο για να φύγω το επόμενο εξάμηνο για μεταπτυχιακό στη Γερμανία! Δεν μπορώ να βγω, όχι θα είμαι πτώμα πρέπει να πάω και γυμναστήριο έχω βάλει κιλά και πρέπει να πάω σπίτι να μαγειρέψω να φάω κάτι μετά. Καταραμένα deliveries όλα τα χρόνια… ίσως προλάβουμε να κανονίσουμε καφέ το σ/κ όχι  όμως βράδυ δε θέλω να στριμώχνομαι στο κλαμπ με τα μικρά και να προσπαθώ να χορεύω. Άσε που δεν έχω και λεφτά πρέπει να ψάξω και για δουλειά δεν πάει άλλο. Πω κουράστηκα πάω να κοιμηθώ!

Total
1
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *