Spotify: 4 ελληνικά podcasts που μας έχουν ενθουσιάσει

Μερικά ελληνικά podcasts που αξίζουν το χρόνο σου.

Τα podcasts είναι μία ευχάριστη μορφή ψυχαγωγίας, αφού μπορείς να τα κατεβάσεις στο κινητό σου και με μεγάλη ευκολία να τα ακούσεις όσο κάνεις βόλτα/τρέχεις/γυρνάς ή πηγαίνεις στη δουλειά και, γενικότερα, οποιαδήποτε στιγμή θέλεις.

Για όποιον δε γνωρίζει τι εστί podcast, τα podcasts είναι εκπομπές σε μορφή ψηφιακού αρχείου, ουσιαστικά, οι οποίες ανεβαίνουν σε διάφορες πλατφόρμες, όπως είναι για παράδειγμα το Spotify και μπορούν να έχουν ως θεματικό τους άξονα οποιοδήποτε θέμα.

Το podcasting έχει κατά καιρούς χαρακτηριστεί ως ραδιόφωνο, αλλά στην πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με ραδιοκύματα. Στο εξωτερικό εδώ και αρκετά χρόνια τα podcasts είναι αρκετά δημοφιλή κερδίζοντας ολοένα και περισσότερο κοινό, ενώ στην Ελλάδα έχουν αρχίσει να γίνονται πιο γνωστά το τελευταίο χρονικό διάστημα, που έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους αρκετές εκπομπές podcast.

Παρακάτω, λοιπόν, συγκεντρώσαμε μερικά ελληνικά podcasts, τα οποία έχουμε ξεχωρίσει και είναι όλα διαθέσιμα στο Spotify.

Ακολουθούν όλα τα προτεινόμενα ελληνικά podcasts, που ξεχωρίσαμε!

1. Για πες καμιά ταινία

Όπως μας προδιαθέτει και το όνομα του podcast, η συγκεκριμένη εκπομπή αφορά τις ταινίες. Οι δύο δημιουργοί του συγκεκριμένου podcast, ο Στάθης Κόλλιας και ο Φίλιππος Χατζίκος, παρακολουθούν μία ταινία (νέα ή πιο παλιά) και τη σχολιάζουν, χωρίς όμως να γνωρίζει ο ένας τη γνώμη του άλλου μέχρι εκείνη τη στιγμή, κάτι που κάνει την εκπομπή ακόμη πιο ενδιαφέρουσα. Αν, λοιπόν, λατρεύεις τον κινηματογράφο και τις καλές ταινίες, πρέπει να ακούσεις το συγκεκριμένο ελληνικό podcast!

2. Γνώση σ’ αυτόν

Στο  podcast “γνώση σ’ αυτόν” θα πάρεις κυριολεκτικά πολλή γνώση, αλλά με ένα αστείο και ιδιαίτερο τρόπο. Πιο συγκεκριμένα, η γνώση συνοδεύεται με την κωμωδία, όταν ο οικοδεσπότης του podcast καλεί επιστήμονες και επαγγελματίες από διάφορους τομείς, προκειμένου να μάθει τα μυστικά του κλάδου τους, ενώ οι ίδιοι μαθαίνουν τα μυστικά του δικού του χώρου, καθώς όπως μας πληροφορεί στην περίληψη του podcast του στο Spotify, οι ηχογραφήσεις των podcasts γίνονται στο σπίτι του. Επομένως, αν θέλεις να μάθεις για τη δουλειά ενός αστροφυσικού, ενός παλαιοντολόγου, ενός ψυχιάτρου ή γενικώς ενός επαγγελματία με fun τρόπο, τότε αυτό το ελληνικό podcast είναι για σένα!

3. Business Undercover

Το Business Undercover είναι αρκετά ενδιαφέρον podcast για όποιον και όποια ενδιαφέρεται για θέματα, τα οποία αφορούν τις επιχειρήσεις. Σύμφωνα με την περιγραφή της εκπομπής στο Spotify, μέσω του Business Undercover μπορείς να εμπνευστείς και να πάρεις γνώσεις για τις επιχειρήσεις από έμπειρους ανθρώπους του χώρου. Όντως, στο business undercover θα βρεις συνεντεύξεις με ανθρώπους που ασχολούνται με την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, ενώ, παράλληλα, υπάρχει και η “κατηγορία” του unplugged. Το Unplugged είναι μία σειρά εκπομπών, όπου ο Παντελής και ο Ορέστης, τα δύο άτομα που κρύβονται πίσω από τη δημιουργία του συγκεκριμένου podcast, μιλούν και δίνουν συμβουλές πάνω σε διάφορα θέματα επιχειρηματικότητας.

4. Creative Mind Sessions

Το Creative Mind Sessions είναι μία σειρά εκπομπών podcast, η οποία περιλαμβάνει εκπομπές τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά. Οι εκπομπές αφορούν διάφορες πτυχές της καθημερινής ζωής, αλλά και πώς μπορούμε να την κάνουμε πιο όμορφη και πιο εύκολη. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην περιγραφή του podcast στο Spotify, το Creative Mind Sessions είναι η καταγραφή του ταξιδιού μέσω του οποίου ο host προσπαθεί να βρει τη δίκη του dream job, δηλαδή τη δουλειά των ονείρων του. Τα επεισόδια είναι μικρά, λιτά και ό,τι πρέπει για να σε εμπνεύσουν!

Πηγή: neolaia.gr

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *