Στην τελική ευθεία το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην Παιδεία!

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε η νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, υπό τον τίτλο:«Ρυθμίσεις για την ανώτατη εκπαίδευση, την έρευνα, την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και άλλες διατάξεις».

Μέχρι πότε;

Μέχρι την Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2015 και ώρα 14:00 ο κ. Μπαλτάς, καλεί τους φορείς και απλούς πολίτες να συμμετάσχουν στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, διατυπώνοντας τις απόψεις και τις παρατηρήσεις στις σχετικές ρυθμίσεις.

Διαβάστε ακόμα: Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας αλλάζει τα πάντα στα ΑΕΙ


Όπως τονίζει ο υπουργός Παιδείας:

Το προτεινόμενο σχέδιο νόμου αντιμετωπίζει ζητήματα λειτουργίας όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης και της έρευνας.  Η πρότασή μας αποτελεί μεταβατικό στάδιο έως την κατάθεση του νέου θεσμικού πλαισίου, το οποίο θα αναμορφώσει συνολικά το χάρτη της εκπαίδευσης και της έρευνας και θα αποτελέσει αντικείμενο ουσιαστικού και διευρυμένου διαλόγου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.  Τις επόμενες ημέρες θα αναρτηθεί η αιτιολογική έκθεση, η οποία συνοδεύει το προτεινόμενο σχέδιο νόμου.

Άμεση ανταπόκριση

Μέσα σε λίγες ώρες από τη στιγμή που το πολυνομοσχέδιο αναρτήθηκε σε δημόσια διαβούλευση, 289 σχόλια από πολίτες και φορείς δημοσιεύθηκαν ενώ αυτά αναμένεται να αυξηθούν τις επόμενες ημέρες. Μάλιστα  από τα 78 άρθρα που περιέχει το πολυνομοσχέδιο έχουν ήδη σχολιαστεί τα 27.


Διαβάστε ακόμα: Πλέον θα είσαι Φοιτητής μέχρι να πάρεις πτυχίο!


 

Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές την πρώτη θέση κατέχει το Άρθρο 47 για θέματα αναπληρωτών εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με (162 σχόλια) ενώ ακολουθεί με 34 σχόλια το Άρθρο 12 που μιλάει για τις Μετεγγραφές!

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *