Συμβουλές για μια ήπια μετάβαση στον χειμώνα

Τέρμα τα ψέματα. Το καλοκαίρι, αν και ήταν εδώ μόλις 3-4 βδομάδες πριν, τελείωσε και την θέση του παίρνει ο Χειμώνας.
Τέρμα τα ψέματα. Το καλοκαίρι, αν και ήταν εδώ μόλις 3-4 βδομάδες πριν, τελείωσε και την θέση του παίρνει ο Χειμώνας. Θα μου πεις, «υπάρχει και το φθινόπωρο» αλλά ξέρεις ότι αυτά είναι βλακείες, ποια η διαφορά του από το χειμώνα, αφού την ίδια ξενέρα προκαλεί.
 
Η μέρα αρχίζει και μικραίνει απίστευτα γρήγορα, η ζέστη –αν και με μικρές αναλαμπές- αποτελεί πλέον ένα όνειρο απατηλό. Βρίσκεσαι ξαφνικά σε ένα κλίμα τελείως διαφορετικό, κλιματολογικά αλλά και ψυχολογικά. Πρέπει να λάβεις τα μέτρα σου λοιπόν, να δεις ποιες θα ναι οι επόμενες κινήσεις σου για να αντέξεις αυτό το αναπόφευκτο χτύπημα της μοίρας!
 
1. Δέξου το
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις, και το λένε ακόμα και στους Ανώνυμους Αλκοολικούς, είναι να παραδεχτείς ότι υπάρχει πρόβλημα. Και το εδώ πρόβλημα είναι η επικείμενη ψυχολογική κατάρρευση της διάθεσης λόγω της μουντίλας, του κρύου και του σκοταδισμού! Κατάλαβε ότι άλλη μια φορά έρχεται ένας βαρύς χειμώνας, μακριά από τις ακτές!
 
2. Οχυρώσου
Θυμάσαι που κάθε χρόνο σε πιάνουν κάτι χαζοκρυολογήματα, κάτι βήχες που βγάζεις τα πνευμόνια σου και το ατελείωτο ρίγος  σε κάθε χιλιοστό του σώματός σου? Τα θυμάσαι πολύ καλά και προφανώς και τα φοβάσαι. Τι θα κάνεις επομένως? Δεν πρέπει να αρχίσεις να κατεβάζεις ρουχαλάκια, μποτάκια, τριπλες κάλτσες? Άντε άντε, και μην περιμένεις την μάνα σου να τα κάνει όλα!
 
3. Βρες Hotspots
Δεν εννοώ μόνο μέρη με Wi-Fi προφανώς, αν και αυτό πάντα είναι κριτήριο επιλογής ενός μαγαζιού! Εννοώ ότι πρέπει να σκεφτείς που σκοπεύεις να περάσεις το χειμώνα σου. Γιατί προφανώς και πλέον η παραλία δεν είναι στις επιλογές σου, ούτε το τάδε ανοιχτό club! Ψάξε, ψάξε και θα βρεις τις κατάλληλες «τρύπες» που θα περάσεις τέλεια με την παρέα σου και θα νιώθεις κ το κοκαλάκι σου ζεστό και με διάθεση για συνέχεια!
 
Όπως λέω όσο γράφω το άρθρο παράλληλα στο τσατ με μια φίλη, προτιμώ χίλιες φορές το καλοκαίρι αλλά και ο βαρύς χειμώνας ποτέ δεν με χάλασε, αρκεί πάντα να ‘μαι προετοιμασμένος για βαρύ αμπάρωμα σε ζεστά μέρη με θερμοπροστασία 100 ενδυμάτων! Υπομονή παίδες, το καλοκαίρι θα ξανάρθει!
 

 John Kalk

 fb.com/john.kalki
 malakocave.blogspot.gr
 

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *