Συνέντευξη Stavento στο mycampus.gr | Κοιτάνε μπροστά

Ο δημιουργός των Stavento Μιχάλης Κουινέλης μας μίλησε για τη μουσική τους, την επικοινωνία με τον κόσμο και τα σχέδιά τους. Οι Stavento ξέρουν καλά γιατί κάνουν μουσική και κρατούν σταθερή την πορεία.
Ο δημιουργός των Stavento Μιχάλης Κουινέλης μας μίλησε για τη μουσική τους, την επικοινωνία με τον κόσμο και τα σχέδιά τους. Οι Stavento ξέρουν καλά γιατί κάνουν μουσική και κρατούν σταθερή την πορεία.
 
Πως ήταν το φετινό καλοκαίρι;
Το καλοκαίρι μας άφησε ωραία γεύση γιατί όπου πήγαμε είχε κόσμο και αν αναλογιστείς ότι είναι δύσκολοι οι καιροί, είναι πολύ σημαντικό. Γενικά στις περιοδείες περνάμε πολύ ωραία γιατί μετά από πολλά χρόνια έχουμε φτιάξει μία πολύ ωραία και δεμένη ομάδα.
 
Πάντα επιλέγετε να αφήνετε στον αέρα ένα single. Αυτό είναι κάτι που το προγραμματίζετε;
Η λογική του ολοκληρωμένου άλμπουμ έχει αλλάξει με όλα όσα συμβαίνουν στη μουσική βιομηχανία. Εμείς αυτό το κάνουμε γενικότερα όταν θέλουμε να βγάλουμε ένα άλμπουμ. Όλα μας τα άλμπουμ είχαν μία απόσταση περίπου δύο χρόνων. Αυτό το καθυστερήσαμε για να δούμε πως θα πάει η κατάσταση και αν όλα πάνε κατ’ ευχήν, τον Οκτώβριο θα το βγάλουμε. 
 
Σας αρέσει να πειραματίζεστε;
Κάθε άλμπουμ μας, έχει μέσα πειραματικά στάδια και επειδή δεν μου αρέσει σαν παραγωγός να ακολουθώ την πεπατημένη μπαίνω στη διαδικασία να πειραματίζομαι, κάτι που αποτελεί κόστος για μας, γιατί προσπαθώντας να δω κάτι καινούργιο από τον κόσμο, παίρνω και το αντίστοιχο ρίσκο. Μέχρι τώρα, ό, τι και αν έχουμε κάνει, ο κόσμος το αποδέχεται και αυτό είναι κάτι, που μας χαροποιεί ιδιαίτερα και μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά και να πειραματιστούμε πάνω σε αυτά τα πράγματα που κάνουμε. Γενικότερα, θεωρώ ότι αυτό πρέπει να κάνουνε τα συγκροτήματα. Είναι σημαντικό να μπαίνουν στη διαδικασία να πειραματίζονται. Εμείς το 2005, που κυκλοφόρησε το πρώτο άλμπουμ, ξεκαθαρίσαμε ότι δεν θέλουμε να βάλουμε ταμπέλες αλλά θέλουμε να πειραματιστούμε με διάφορα μέσα και είναι κάτι στο οποίο έχουμε επιμείνει μέχρι και σήμερα. Δεν μας νοιάζει αν θα μας κρίνουν κάπως αλλά μας νοιάζει αν εμείς νοιώθουμε καλά με αυτό που κάνουμε και να νοιώθουμε ότι το ξέρουμε αυτό που λέγεται ελληνική μουσική βιομηχανία. Να μην νοιώθουμε ότι απλά ήρθαμε να τα πάρουμε με μερικά live ή αφού πήγε καλά τον ένα reggaeton τραγούδι, να βγάζουμε συνέχεια reggaeton τραγούδια. Δεν θα είχε κάποιο νόημα όμως για μένα, δεν θα μου έδινε κάποιο κίνητρο να συνεχίσω να δουλεύω. Με ενδιαφέρει περισσότερο η ουσία του πράγματος.
 
Είχατε ξανασυμμετάσχει στο Amita Motion Tour;
Συμμετείχαμε όλες τις χρονιές, πέρα από το 2009. 
 
Το να μπορεί κάποιος να δει τόσους καλλιτέχνες δωρεάν, σίγουρα προκαλεί θετική αντίδραση;
Αυτό είναι το καλύτερο και εύχομαι να γίνονται τέτοιες παραγωγές και να παίρνουν τέτοιες πρωτοβουλίες και άλλες εταιρείες όπως είναι η Amita γιατί ο κόσμος το έχει ανάγκη και αυτό είναι κάτι που βλέπεις όταν η απήχηση στη Μέρα Θετικής Ενέργειας είναι τεράστια. Ο κόσμος φαίνεται ότι έχει ανάγκη να δει τόσους καλλιτέχνες μαζεμένους, ειδικά εν μέσω οικονομικής κρίσης. 
 
Πως είναι το κλίμα όταν καλείστε να συνεργαστείτε με άλλους καλλιτέχνες σ’ ένα τέτοιο project;
Συνήθως όταν μπαίνεις στη διαδικασία να συνεργαστείς, μπαίνεις στη διαδικασία να συνεργαστείς ή με πολύ γνωστούς καλλιτέχνες ή με φίλους σου γιατί καλώς ή κακώς μετά από τόσα χρόνια, νομίζω ότι έχουμε πάρα πολύ καλές σχέσεις με όλα τα παιδιά. Το κλίμα είναι ωραίο και είναι καλό να βρίσκεσαι με άλλους καλλιτέχνες, συζητάμε όχι μόνο για μουσική αλλά και για αυτό που γίνεται στην Ελλάδα και κοιτάμε με την ανταλλαγή απόψεων είναι πολύ δύσκολο.
 
Έχετε σχέδια για το χειμώνα;
Θα συνεχίσουμε την περιοδεία και το χειμώνα και τώρα κάνουμε μία παύση για να βάλουμε τις τελευταίες πινελιές στο άλμπουμ και να κλείσουμε όλα τα διαδικαστικά που χρειάζονται.
 

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *