Συνέντευξη Universal Trilogy | Pop Crisis Tour σε εξέλιξη…

Οκτώ χρόνια μετά την τελευταία τους δουλειά οι Θεσσαλονικείς, P.X. Harris, CJ Aos και Nomik επιστρέφουν με νέο άλμπουμ και ζωντανές εμφανίσεις.
Οκτώ χρόνια μετά την τελευταία τους δουλειά οι Θεσσαλονικείς, P.X. Harris, CJ Aos και Nomik επιστρέφουν με νέο άλμπουμ και ζωντανές εμφανίσεις. Ανανεωμένος ήχος, electro pop και όχι μόνο, με κομμάτια, όπως το “One on One” και “Free Fall” να ξεχωρίζουν ήδη και περιμένουμε συνέχεια. Ας τους γνωρίσουμε καλύτερα, κι ας τους ακολουθήσουμε στο Pop Crisis Tour που είναι σε εξέλιξη.
 
Συνέντευξη στον Κώστα Γιάντσιο
 
Η επιστροφή φέρνει ένα νέο άλμπουμ. Τι το διαφορετικό θα ακούσουμε στα νέα τραγούδια που έλειπε από τις προηγούμενες δισκογραφικές δουλειές;
Το «Pop Crisis” είναι ένας ολοκληρωμένος σύγχρονος δίσκος σήμα κατατεθέν μιας πορείας 18 χρόνων στην οποία περάσαμε από πολλά μουσικά μονοπάτια της dance, της electronica αλλά και της pop rock. Αυτό που έλειπε απ’ τις παλαιότερες δουλειές είναι ίσως η ομοιομορφία, η ομοιογένεια και η ισορροπία. Είναι ένας ώριμος δίσκος που έρχεται από μας την πιο κατάλληλη στιγμή.
 
Υπάρχουν κομμάτια στο άλμπουμ που μπορείς να τα ακούσεις μόνος και άλλα που τα φαντάζεσαι με δυνατή ένταση σε ένα live. Υπήρχε κάποιο αρχικό σκεπτικό να γίνει έτσι ο δίσκος ή προέκυψαν και οι δύο τάσεις αυθόρμητα;
Προέκυψαν απλά και αβίαστα. Δεν είχαμε κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο όταν αποφασίσαμε να γράψουμε. Απλά πειραματιστήκαμε με τις ιδέες και τις επιρροές μας ο καθένας γνωρίζοντας ίσως μια γενική κατεύθυνση και γραμμή στην οποία θέλαμε να κινηθούμε και να δουλέψουμε. Μας αρέσουν τόσο τα γρήγορα και δυνατά κομμάτια με τα beats και τις λούπες όσο και τα πιο ακουστικά και μελωδικά κι ανυπομονούμε να τα παρουσιάσουμε ζωντανά.
 
Με την ευκαιρία και των ζωντανών εμφανίσεων, πως πιστεύετε ότι θα κάνετε και νέους φίλους;
Το ελπίζουμε γιατί αφενός αυτός ο δίσκος είναι μια ευκαιρία να ξαναβρεθούμε με τους παλιούς μας φίλους  κι αφετέρου να δημιουργήσουμε καινούριους δεσμούς με τη νέα γενιά μουσικόφιλων που δεν είχε την ευκαιρία να μας ζήσει στην πρώτη μας περίοδο μέχρι το 2004, ούτε φυσικά να μας δει ζωντανά. Κι αυτό ήταν κι ένα βασικό κίνητρο για την επιστροφή μας.
 
Τι θα ακούσει κάποιος σ’ αυτή τη σειρά των ζωντανών εμφανίσεων;
Θα δει και θ’ ακούσει τους Universal Trilogy να παίζουν ολόκληρο το “Pop Crisis” καθώς και τις καλύτερες στιγμές τους απ’ το παρελθόν. Είναι αυτονόητο ότι θέλουμε να περάσουν τα νέα μας τραγούδια τόσο στους παλιούς όσο και στους νέους μας φίλους, αλλά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε μια πορεία δέκα χρόνων που μας στιγμάτισε. 
 
Είστε ικανοποιημένοι από τη μετάδοση των κομματιών του "Pop Crisis" σε ραδιόφωνο και διαδίκτυο; Ακολουθείτε κάποια τακτική ως προς την έξοδο των κομματιών;
Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι γιατί τα ραδιόφωνα σε όλη την Ελλάδα μεταδίδουν συχνά τόσο το “One on One” όσο και το “Free Fall” κι αυτό για μας σημαίνει πολλά. Το καλωσόρισμα απ τον κόσμο των ερτζιανών είναι συγκινητικό. Γενικά είμαστε ικανοποιημένοι και απ’ τα έντυπα μέσα τα οποία ασχολήθηκαν εκτενώς με την επιστροφή μας στα μουσικά πράγματα πολλές φορές με ενθουσιώδη σχόλια. Αυτό είναι κάτι που μας γεμίζει δύναμη, είναι κάτι πολύ όμορφο. Δεν υπάρχει καμία ιδιαίτερη συνταγή ως προς την προώθηση των τραγουδιών μας στο ραδιόφωνο. Κυκλοφορείς κάτι, το στέλνεις στους παραγωγούς κι αυτό είναι όλο. Αν το τραγούδι δεν αρέσει δε θα το παίξει κανείς.
 
Τι άλλαζει στο ύφος αλλά και στο περιεχόμενο των κομματιών αυτού του άλμπουμ σε σχέση με τα προηγούμενα;
Το album αυτό αποτελεί το «εν κατακλείδι» της μέχρι τώρα διαδρομής μας. Όλες οι επιρροές, οι διαδρομές και οι πειραματισμοί είναι εδώ και είναι ολοκληρωμένες κι έχουν σχήμα και λόγο και πολλές αφορμές. Άλλωστε ζούμε σ ένα κόσμο πια πολύ διαφορετικό απ’ αυτόν που η μπάντα άφησε το 2004 και δε θα μπορούσε και το ηχογράφημά μας να μην έχει τις οσμές, τα πρόσωπα και τα σημάδια των καιρών. Οι στίχοι δουλεύτηκαν πάνω σ’ αυτή την κρίση κι ό,τι αυτή συνεπάγεται. Είναι αναγκαίο κακό να ασχοληθείς με ό,τι μας αφορά, με ό,τι συζητάμε στην καθημερινότητα. Αλλά και στην παραγωγή του ήχου θεωρούμε ότι φτάσαμε εκεί που θέλαμε και το τελικό αποτέλεσμα μας ικανοποιεί.
 
Τι θέλετε να πετύχετε μέσα από αυτή τη σειρά των live ώστε να πείτε στο τέλος ότι είστε ευχαριστημένοι. 
Θέλουμε να γνωριστούμε καλύτερα με τη νέα γενιά, με τα νέα παιδιά που λογικά δεν μπορούσαν να μας ακολουθήσουν λόγω ηλικίας στα 90s. Και να ξανασυστηθούμε με κάποιους παλιόφιλους. Για μας αυτή η τουρνέ είναι ένα πολύ όμορφο ταξίδι και είναι μόνο η νέα μας αρχή.
 
Έχετε σκεφτεί τι θα ακολουθήσει αυτό το tour;
Είναι πολύ νωρίς ακόμα να πούμε τι θα γίνει μετά τα live. Το σίγουρο είναι ότι δε θα σταματήσουμε εδώ.
 
 
 

Total
0
Shares