Συνέντευξη Χρύσα Κατσαρίνη

Είναι πανέξυπνη, γλυκύτατη, ετοιμόλογη και έχει τρομερό χιούμορ
Είναι πανέξυπνη, γλυκύτατη, ετοιμόλογη και έχει τρομερό χιούμορ. Προσωπικά την «γνώρισα» στη τηλεοπτική εκπομπή «Κάψε το Σενάριο», που συμμετείχε σε ένα σκετσάκι, έπειτα την ξαναείδα στο ComedyLab, με την εκπομπή της «Αουτς». Ναι, ναι μιλάμε για την Χρύσα Κατσαρίνη! 

Οι περισσότεροι σε γνωρίσαμε μέσα από τα κωμικά βιντεάκια του ‘ComedyLab’. Πως ξεκίνησε η συνεργασία σου με την εν λόγω ομάδα; Έκανες κάτι παρόμοιο πριν απ’ αυτό;
Αυτή είναι μια ιστορία που λατρεύω να την λέω!Ξεκίνησα το 2012 να κάνω standupcomedy στην Θεσσαλονίκη και είχα την τύχη να συνεργαστώ με τον Γιώργο Χατζηπαύλου (καταπληκτικός standupκωμικός). Αποφάσισα να μετακομίσω Αθήνα και τον Μάιο του 2012 μου έκανε την τιμή να εμφανιστώ σαν guestστην τελευταία του παράσταση της σεζόν! Σε εκείνη την παράσταση με είδε ένας από τους παραγωγούς του comedylab και μου πρότεινε να συνεργαστούμε! Εντελώς ανέλπιστο και απροσδόκητο και όπως όλα τα ανέλπιστα και απροσδόκητα εντελώς υπέροχο!
 
 Όντως το ComendyLab ξεχωρίζει ταλέντα! Κάποια video τα αφιερώνεις στην ανάγνωση των comments. Δε θα πω comments θαυμαστών, γιατί υπάρχουν και αρνητικά σχόλια. Πως το αντιμετωπίζεις αυτό;
Και πρέπει να σου πω ότι αυτά είναι από τα αγαπημένα μου βίντεο! Καλά κάνεις και δεν λες comments θαυμαστών γιατί στα βίντεο βάζω τα χειρότερα comments που μπορούν να μου γράψουν. Θεωρώ ότι ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης ,σχολίων που περιέχουν μίσος, είναι το χιούμορ. Γιατί πιστεύω ακράδαντα πως δεν υπάρχει ιδεολογία πίσω από οποιαδήποτε μορφή μίσους! Είτε αυτό αφορά ρατσισμό ή ομοφοβία ή οτιδήποτε άλλο! Δεν υπάρχουν επιχειρήματα που να στηρίζουν το μίσος κάποιου για έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζει και δεν του έχει κάνει τίποτα! Οπότε οτιδήποτε δεν έχει λογική δεν μπορείς να το αντιμετωπίζεις με λογική αλλά με χιούμορ.
 
Παραμένω στα σχόλια, θέλοντας να σου εκφράσω μια απορία μου. Μπορεί να σου γράφουν σχόλια με πολύ αρνητισμό και πολύ αγένεια, όμως εσύ ποτέ δε θα σπάσεις. Θα κρατήσεις χαρακτήρα και θα απαντήσεις με ευγένεια και χιούμορ. Πως το καταφέρνεις αυτό;
Δεν σου κρύβω ότι στην αρχή με πλήγωναν πολύ. Δεν μπορούσα με τίποτα να καταλάβω για ποιο λόγο κάποιος που βλέπει ένα βίντεο μου, με μισεί τόσο. (και εγώ δεν είχα μάθει έτσι! Εγώ είχα μάθει στις αγκαλιές και στις αγάπες) Ο στόχος μου σε κάθε βίντεο (είτε τον πετυχαίνω είτε όχι) είναι να κάνω τον κόσμο να γελάσει. Και αυτό από μόνο του είναι ιερό! Μετά λοιπόν από πολλές συζητήσεις με τα μέλη του comedylab και με τον Γιώργο τον Χατζηπαύλου με τον οποίο είμαστε πια αδελφικοί φίλοι άρχισα να βλέπω τα σχόλια αυτά από μια τελείως διαφορετική οπτική. Συγκεκριμένα ο Γιώργος μου είχε πει κάτι που δεν θα το ξεχάσω ποτέ! «τα άδεια βαρέλια κάνουν θόρυβο». Οι κενοί άνθρωποι φωνάζουν γιατί δεν έχουν κάτι να πουν. Αν είχαν κάτι να πουν θα μιλούσαν χαμηλόφωνα γιατί οι άλλοι θα τους άκουγαν. Δεν θα είχαν λόγο να φωνάξουν και να βρίσουν.
 
Όσο για την ευγένεια… είναι σημαντικό για έναν κωμικό να μάθει να διαχειρίζεται κάποιον που τον προσβάλει χωρίς να αντεπιτίθεται. Να τον βάζει στην θέση του με χιούμορ. Αυτοί που βρίζουν μπλοκάρουν όταν δεν τους προσβάλεις και τους απαντάς ευγενικά… δεν μπορούν να το διαχειριστούν. 
 
Μπορώ να πω, πως με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνη. Πως σου φαίνεται λοιπόν, το γεγονός ότι στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και πιο δημοφιλές το standupcomendy; Αδιαμφισβήτητα είναι κάτι που δε το είχαμε συνηθίσει… δε το λες και εγχώριο προϊόν!
To standupcomedy ξεκίνησε στην Ελλάδα περίπου το 1994 αν δεν κάνω λάθος από την Λουκία Ρικάρη. Στην συνέχεια υπήρξε μια μικρή ύφεση αλλά τα τελευταία 2 χρόνια αρχίζει πάλι να ανθίζει σαν είδος στην Ελλάδα!
Όντως δεν το χαρακτηρίζεις εγχώριο προϊόν. Στην Αγγλία για παράδειγμα είναι παράδοση! Ξεκίνησε τον 18 αιώνα. Οπότε εμείς οι Έλληνες κωμικοί έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε ακόμα.
Είναι όμως ευτυχές το γεγονός ότι άρχισαν να βγαίνουν καινούρια παιδιά, με την δική τους φωνή, με διαφορετική παιδεία, κουλτούρα, οπτική και παραθέτουν το ταλέντο και τα κείμενά τους! Και έχω την τύχη να συνεργάζομαι με παλαιότερους  κωμικούς(οι οποίοι έχουν φυσικά το ταλέντο και την εμπειρία) αλλά και με νεότερους που παλεύουν πολύ και είναι επίσης ξεκαρδιστικοί!
Να ξεκαθαρίσω σε αυτό το σημείο ότι standupcomedyείναι ένας κωμικός μονόλογος που γράφει Ο ΙΔΙΟΣ ο κωμικός! Ο κωμικός αναλαμβάνει τα πάντα: κείμενο, παρουσίαση, σκηνοθεσία, ήχο .. Τα πάντα!
 
Μετά το shutdownτου υπολογιστή, μετά το σβήσιμο της κάμερας, με τι άλλο ασχολείσαι;
Τα όρια δουλειάς και διασκέδασης είναι δυσδιάκριτα! Αγαπώ πάρα πολύ την δουλεία μου. Και δεν είναι πολλοί άνθρωποι που έχουν αυτή την πολυτέλεια. Όταν είμαι στο σπίτι δουλεύω. Γράφω κάθε μέρα. Δυστυχώς 9 από τα 10 κείμενα που γράφουμε τα πετάμε. Για αυτό τον λόγο πρέπει να είμαστε ανεξάντλητοι. Όταν είμαι έξω τις περισσότερες φορές δουλεύω. Δηλαδή παίζω σε κάποιο μαγαζί. Που επίσης το απολαμβάνω. Υπέρμετρα!
Δυστυχώς λόγω του ότι είμαι στην Αθήνα(και χωρίς μεταφορικό μέσο) με εμποδίζει να κάνω το άθλημα στο οποίο έκανα κάποτε πρωταθλητισμό. (Το σκι)!
Επίσης ταξιδεύω! Πολύ! Τα τελευταία 2 χρόνια ιδιαίτερα έχω πάει σε διάφορες χώρες τις Ευρώπης. Βοηθάει πολύ την δουλειά μου να γνωρίζω άλλες κουλτούρες, έθιμα, ανθρώπους! Είχα την απίστευτη τύχη να παίξω το καλοκαίρι στο Δουβλίνο. Απίστευτη εμπειρία! Δεν θα το ξεχάσω ποτέ!
 
Αν σου ζητούσα να μου αναφέρεις 3 διαφορές ανάμεσα στη καθημερινότητα σου προ δημοσιότητας και μετά, τι θα μου έλεγες;
Ότι εγώ τώρα είμαι διάσημη ε; (δυνατό γέλιο)!  Με μεγάλη δυσκολία θα με αποκαλούσα αναγνωρίσιμη καλό μου… και μάλιστα από έναν μικρό αριθμό ανθρώπων. Είμαι στην φάση που μερικοί άνθρωποι με πλησιάζουν και μου λένε  «έλα… πες μου..απο που σε ξέρω… κάπου έχουμε γνωριστεί».  Κατ’ επέκταση δεν έχουν αλλάξει και πολλά στις συνήθειες και στην ζωή μου. Ίσως μόνο μια ικανοποίηση της ματαιοδοξίας του ηθοποιού όταν με προσεγγίζουν στον δρόμο άγνωστοι και μου λένε όμορφα λόγια. Και μια ακόμα διαφορά! Ότι η μητέρα μου με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει να μην φοράω αυτά τα χαχόλικα τα ρούχα και να ντύνομαι όμορφα! Όχι άκυρο! Αυτό το έκανε και πριν!
 
ΧΑΧΑ!! Μπορεί με δυσκολία να αποκαλούσες τον εαυτό σου αναγνωρίσιμη και διάσημη, όμως είσαι από τις γυναίκες που ξεχωρίζουν στο είδος σου! Πόσο σημαντικό είναι ο αυτοσαρκασμός για την γυναίκα;
 
Ο αυτοσαρκασμός είναι σημαντικός γενικότερα! Σε κάθε άνθρωπο. Οι Έλληνες γενικά έχουμε θέμα με τον αυτοσαρκασμό! Δυσκολευόμαστε να τσαλακωθούμε. Τώρα… σε μια γυναίκα κωμικό είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ! Το 50% του κειμένου μου είναι αυτοσαρκαστικό (και μπορεί να σου λέω και λίγο). Το κοινό αισθάνεται πιο οικεία όταν νιώσει ότι και εσύ που μιλάς έχεις τις ίδιες σκέψεις και ανασφάλειες και τα ίδια προβλήματα με εκείνο.
 
Θα ήθελα να ακούσω ποιόν ή ποιά κωμικό ηθοποιό ξεχωρίζεις, και αν έχεις κάποιο πρότυπο σχετικά με τη κωμωδία.
Από ξένους κωμικούς έχω μια απεριόριστη  αγάπη για τον LouisCK. ΕπίσηςλατρεύωEddieIzzard, RichardPryor, DaraO’ Briain, GeorgeCarlin, BillBurr, DougStanhope, TommyTiernan, BillyConolly, JimmyCarrκαιπααααραπολλούςακόμα αλλά να μην σε κουράσω.
Από Έλληνες κωμικούς πρότυπό μου είναι Ο Γιώργος Χατζηπαύλου (νομίζω το έχω κάνει αρκετά ξεκάθαρο). Όχι μόνο για το γεγονός ότι είναι ξεκαρδιστικός αλλά και για τον τρόπο που διαχειρίζεται το κοινό… με τόση ευγένεια! Και είναι φοβερός επαγγελματίας! Θαυμάζω επίσης και τον Λάμπρο Φισφή, τον Δημήτρη Δημόπουλο, τον Διονύση Ατζαράκη, τον Δημήτρη Χριστοφορίδη, τον Βύρωνα Θεοδωρόπουλο. Βασικά όλους τους κωμικούς με τους οποίους συνεργάζομαι! Τους σέβομαι και τους θαυμάζω!
Από τα βιντεάκια σου, έχεις κάποιο αγαπημένο;
Κάποια τα λατρεύω! Το 27 που είμαι μεθυσμένη, το 30 που είναι οι Χριστουγεννιάτικες ευχές, το 15 με τα ψέματα ανδρών , το 17 και 18 με τους τύπους που πρέπει να αποφεύγουμε
 
Ποια είναι η πιο αστεία ατάκα που σου ‘ρχεται τώρα στο μυαλό;
 
Είμαι διαιτολόγος!  Και δεν είναι αστείο! Είναι αλήθεια! Έχω πτυχίο διατροφής και διαιτολογίας!
Το χειρότερο πράγμα που μου έχει πει φίλος είναι ‘Χρύσα γνώρισα μια διαιτολόγο πιο γεμάτη από σένα’’ και μετα πρόσθεσε μια λέξη που άλλαξε την ζωή μου για πάντα: ‘Χρύσα γνώρισα μια διαιτολόγο πιο γεμάτη από σένα…. Φαντάσου!’’

Όντως ο αυτοσαρκασμός σου, ξεπερνάει το 50%! Θέλεις να μας πεις για τα μελλοντικά σου σχέδια;
Δυστυχώς ακόμα δεν υπάρχει κάποιο comedyclub στην Αθήνα οπότε παίζουμε σε διάφορους Χώρους. Στις 16 Ιανουαρίου παιζουμε στο καφενείο ΠΑΤΡΙΔΕΣ στο Κουκάκι. Στις 24 στο TAXISCAFE στην  Γλυφάδα και στις 25 στην ΟΚΤΑΝΑ Νέα Σμύρνη.
 

 Νατάσσα

 Like the life
 

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *