Συνέντυξη Onirama @mycampus.gr – Η μουσική είναι εκτόνωση!

Αγαπημένοι του κοινού, πετυχημένοι, δυναμικοί και πάντα ορεξάτοι, οι Onirama δεν αντέχουν τυχαία στο χρόνο.
Αγαπημένοι του κοινού, πετυχημένοι, δυναμικοί και πάντα ορεξάτοι, οι Onirama δεν αντέχουν τυχαία στο χρόνο. Μετά από τις καλοκαιρινές τους εμφανίσεις και με φουλ πρόγραμμα για το χειμώνα, μπαίνουν και πάλι στο στούντιο.

Λίγο πριν την έναρξη των εμφανίσεων στην πόλη όπου ξεκίνησαν, στη Θεσσαλονίκη, είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε μαζί τους και να μας επιβεβαιώσουν για άλλη μια φορά ότι το να βλέπεις το ποτήρι μισογεμάτο είναι η καλύτερη στάση ζωής.

Συνέντευξη: Κατερίνα Ευσταθιάδου

Μετά από ένα πολυάσχολο καλοκαίρι και εμφανίσεις στην Αθήνα επιστρέφετε στη πόλη όπου γεννήθηκε το συγκρότημα, στη Θεσσαλονίκη. Ποιες είναι οι προσδοκίες σας;
Είναι μια συνειδητή επιλογή να επιστρέψουμε στην πόλη μας και να είμαστε “Backin Town @ Limani”. Θα αποκτήσουμε πάλι ένα στέκι για να «γεμίζουμε» μαζί με τους φίλους τις μπαταρίες μας, κάθε εβδομάδα. Δε ξέρω αν υπάρχουν προσδοκίες αλλά σίγουρα υπάρχει πολλή διάθεση να έρθουμε κοντά και να διασκεδάσουμε πραγματικά, να τραγουδήσουμε, να χορέψουμε, να εκτονωθούμε… νομίζω το χρειαζόμαστε όλοι περισσότερο από ποτέ.
Πώς έχετε σχεδιάσει το πρόγραμμα, θα περάσουμε καλά στο Limani;
 Το πρόγραμμα έχει πολλή ενέργεια, κέφι και συνδυάζει επιλογές ελληνικών και ξένων τραγουδιών που παίζαμε παλιά στις εμφανίσεις μας στην Θεσσαλονίκη αλλά και νέα κομμάτια σε συνδυασμό φυσικά με τα δικά μας, ενορχηστρωμένα με το δικό μας στυλ με μοναδικό στόχο να περάσουμε όλοι μαζί καλά.
Τις Τετάρτες στο Limani, τις υπόλοιπες μέρες;
Σχεδιάζουμε κάποιες εμφανίσεις ανά την Ελλάδα και την Κύπρο και μετά τα Χριστούγεννα στην Αθηνά, αλλά κατά κύριο λόγο ασχολούμαστε με τη δημιουργία του νέου μας άλμπουμ στο οποίο αφιερώνουμε πολύ χρόνο, ενέργεια και δημιουργικότητα. Θα είναι ένα διαφορετικό άλμπουμ… Λίγο πιο εσωτερικό.
Η δύσκολη καθημερινότητα επηρεάζει καθόλου τη δημιουργικότητά σας;
Η καθημερινότητα πάντα επηρεάζει τη δημιουργικότητα και πολύ περισσότερο όταν είναι τόσο σκληρή όσο αυτή που ζούμε τον τελευταίο καιρό. Έχουμε επηρεαστεί τόσο μουσικά, με τον ήχο μας να διαφοροποιείται όσο και στους στίχους μας, που όμως δε θέλουμε να χάσουμε το δικό μας θετικό, ρομαντικό πρίσμα για τη ζωή.
Ποιες είναι οι μεγαλύτερες χαρές που σας δίνουν οι… Onirama;
Οι ONIRAMA είναι η χαρά μας. Το συγκρότημα αποτελεί το δεύτερο μας σπίτι και μια είδους οικογένεια που μοιράζεσαι τα πάντα, καλά και άσχημα. Μέσα στα καλά πρώτα πρώτα είναι η αγάπη του κόσμου, η καλλιτεχνική “εκτόνωση” και έκφραση, η επιτυχία. Αλλά και το να ασχολείσαι καθημερινά με αυτό που αγαπάς! Είμαστε τυχεροί κι ευγνώμονες για το μαγικό συνδυασμό των παραπάνω..

Υπάρχουν περασμένες σας συνεργασίες που ξεχωρίζετε και μελλοντικές που θα θέλατε πολύ να σας τύχουν;

Ανήκουμε και πάλι στους τυχερούς που κατάφεραν και συνεργάστηκαν με πολύ μεγάλους και διαφορετικούς καλλιτέχνες δισκογραφικά αλλά και στις live εμφανίσεις μας. Ο καθένας είχε την ομορφιά του και την ιδιαιτερότητα του και τους ευχαριστούμε όλους γι’ αυτό. Πήραμε πολλά από τις συνεργασίες μας κι εξελιχθήκαμε μέσα απ’ αυτές.  Στο μέλλον επιδιώκουμε να προκύψουν και άλλες ενδιαφέρουσες μουσικές συμπράξεις.
Πρόσφατα αποχώρησε από την μπάντα ο μπασίστας σας Διονύσης Φραντζής. Πώς επίδρασε αυτή η εξέλιξη στην ισορροπία της μπάντας αλλά και συναισθηματικά; Είστε 13 χρόνια μαζί!
Είναι σίγουρα πολύ έντονο και καθοριστικό μετά από τόσα χρόνια συνύπαρξης να αποχωρεί ένα μέλος και μάλιστα ιδρυτικό. Επειδή όμως σ’ αυτή την πορεία πάνω απ’ όλα γίναμε καλοί φίλοι ο ένας με τον άλλο, καταλαβαίνουμε πλέον τις ανάγκες και τις προτεραιότητες του καθενός και τις σεβόμαστε με γνώμονα το καλύτερο για τον καθένα. Έτσι και με το Διονύση, η κίνηση αυτή που επέλεξε να κάνει ήταν το καλύτερο γι’ αυτόν και του ευχόμαστε με αγάπη τα καλυτέρα. Οι ONIRAMA ευτυχώς έχουν γερά θεμέλια και όλο αυτό το είδαμε ως μια διαδικασία εξέλιξης με σκοπό να προχωρήσουμε και να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας. Έχει προστεθεί ένα νέο μέλος, στην “παρέα” μας ο Αλέξανδρος Παπακωνσταντίνου, με νέα ενέργεια και μεγάλη μουσική δύναμη συμβάλλοντας στην ανανέωση μας!
Με τη μουσική σας μας έχετε ταξιδέψει, μας έχετε συγκινήσει και κυρίως μας έχετε περάσει θετική ενέργεια και χαμόγελα. Είναι η αισιοδοξία αυτή των κομματιών σας και στάση ζωής; Κι από πού πηγάζει;
Έχει να κάνει με τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα. Εμάς μας αρέσει να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο και έτσι να πορευόμαστε στη ζωή, να κάνουμε όνειρα και να τα κυνηγάμε… νομίζω μόνο αυτό αξίζει. Και αυτή είναι η φιλοσοφία μας μέχρι τώρα.

 

Total
0
Shares