Συναγερμός για επίθεση στα γραφεία του Facebook

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές των ΗΠΑ έπειτα από πληροφορίες πως στα γραφεία του Facebook στην Καλιφόρνια εντοπίστηκε πακέτο που περιείχε αέριο σαρίν.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το CNN ειδικά αγήματα ερευνούν την πιθανότητα παρουσίας του νευροπαραλυτικού παράγοντα σαρίν στα γραφεία του Facebook με την πυροσβεστική να υποστηρίζει ότι κανένας εργαζόμενος δεν έχει εκτεθεί σε αυτό. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής του Μένλο Παρκ της Καλιφόρνια, Τζον Τζόνστον, δοκιμές ρουτίνας για το σαρίν ανίχνευσαν την παρουσία της ουσίας στο ταχυδρομείο της εταιρείας. Παρότι ο ίδιος δεν έχει αποκλείσει την πιθανότητα λάθους συναγερμού, ανέφερε ότι πρέπει να πραγματοποιηθούν περαιτέρω έλεγχοι. Αρχικά εκκενώθηκαν τέσσερα κτίρια στα οποία στεγάζεται ο αμερικανικός κολοσσός. Σε τρία από αυτά, που χαρακτηρίστηκαν ασφαλή, οι εργαζόμενοι έχουν ήδη επιστρέψει.

Το σαρίν είναι οργανική ένωση του φωσφόρου. Είναι διαυγές, άχρωμο, άγευστο και άοσμο υγρό που χρησιμοποιείται ως χημικό όπλο εξαιτίας της δράσης του ως νευροτοξικού παράγοντα. Έχει καταγραφεί ως όπλο μαζικής καταστροφής ενώ η παραγωγή και η αποθήκευση του είναι παράνομη.

Με πληροφορίες από CNN/Wikipedia/CNBC

Πηγή: www.lifo.gr

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *