Τα λόγια του Α. Τσίπρα για τη συγχώνευση του Ιονίου Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στη συγχώνευση του Ιονίου Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων από το βήμα του Αναπτυξαικού Συνεδρίου στην Κέρκυρα.

Μεταξύ άλλων είπε και ότι ο Ιόνιο Πανεπιστήμιο θα ενισχύσει τον προϋπολογισμό με άλλο 1 εκ. ευρώ, όμως αναφέρθηκε και με αρνητική χροιά στο θέμα της «τοπικότητας» δήλωση που θορύβησε τους τοπικούς άρχοντες για την παραμονή ή όχι τμημάτων στα μέρη τους.

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο θα αγκαλιάσει με τις δομές του όλη τη περιφέρεια, κι όχι μόνο το μεγαλύτερο νησί

“Τα δύο ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης, το Ιόνιο πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ, διευρύνοντας τις δυνατότητες συνεργασίας τους, ξεκίνησαν τους τελευταίους μήνες μία συζήτηση, η οποία σήμερα βρίσκεται στο σημείο να δώσει τα πρώτα απτά αποτελέσματα. Στο πλαίσιο της διαμόρφωσης του ενιαίου χώρου έρευνας και εκπαίδευσης στην περιφέρεια και με βάση το πόρισμα της επιτροπής που συστήθηκε από το υπουργείο Παιδείας, από μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και των Ιονίων, θέλω να ανακοινώσω σήμερα την απόφαση για την ενσωμάτωση του ΤΕΙ στο Ιόνιο πανεπιστήμιο.Ο σκοπός αυτής της επιλογής είναι η αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη της ανώτατης εκπαίδευσης στην περιφέρεια των Ιονίων νήσων. Στην Κέρκυρα επίσης προτείνουμε την ίδρυση τμήματος τουρισμού, ενώ το Ιόνιο πανεπιστήμιο θα αγκαλιάσει με τις δομές του όλη την περιφέρεια και όχι μόνο το μεγαλύτερο νησί”

Ο προϋπολογισμός για την ενίσχυση του Ιονίου πανεπιστημίου

“Το εγχείρημα ξεκινά βεβαίως από την περιφέρεια Ιονίου όπου οι ακαδημαϊκές συνθήκες είναι ώριμες, αλλά θέλουμε παρόμοια εγχειρήματα να επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα. Τα κριτήρια στα οποία στηρίχθηκε ο σχεδιασμός αυτός είναι αποκλειστικά συνδεδεμένα με την ακαδημαϊκή βιωσιμότητα των υφιστάμενων εκπαιδευτικών και ερευνητικών δομών και με τη συμβολή τους στο σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιφέρειας. Αυτό πιστεύω θα επιτευχθεί μέσω της διεπιστημονικής συνεργασίας, της ενδυνάμωσης των υφιστάμενων δομών και της δημιουργίας νέων πανεπιστημιακών δομών, στον ευρύτερο χώρο της περιφέρειας. Για όλα αυτά άμεσα θα ενισχυθεί το Ιόνιο πανεπιστήμιο με επιπλέον ένα εκατομμύριο ευρώ από τον προϋπολογισμό του και επιθυμία μας και έγνοια μας είναι να συζητηθεί τώρα το πόρισμα αυτής της επιτροπής από όλα τα τμήματα και να οδηγηθούμε σε ένα εκπαιδευτικά και ερευνητικά αναβαθμισμένο τοπίο ανώτατης εκπαίδευσης και έρευνας στα Ιόνια Νησιά.

Διαβάστε περισσότερα: iPaideia.gr


Η συντακτική ομάδα του mycampus.gr ψάχνει για σένα θέματα που...εμπνέουν!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *