Βρήκαμε τα πιο περίεργα και διασκεδαστικά μουσεία στον κόσμο

Photo by Igor Miske on Unsplash

Ανήκεις στην κατηγορία αυτών που όταν επισκεπτόταν με το σχολείο κάποιο μουσείο βαριόσουν και έψαχνες το κοντινότερο κάθισμα; Πιθανότατα τα εκθέματα δεν εντάσσονταν στα ενδιαφέροντά σου ή πολύ πιο απλά οι ξεναγήσεις ήταν μονότονες και μη υποφερτές. Ωστόσο, οι The Millenials δεν είναι δυνατόν να μη βρουν κάτι που να μην ανταποκρίνεται ολοκληρωτικά και με τον καλύτερο τρόπο στην ιδιοσυγκρασία σου και σου παρουσιάζουν τα πιο περίεργα και διασκεδαστικά μουσεία.

Μουσείο Αποτυχίας, Σουηδία

Στη Σουηδία ένας είναι ο βασικός κανόνας: μαθαίνεις από τα λάθη σου, όποια και αν είναι αυτά. Τα πιο αποτυχημένα προϊόντα και gadgets της ιστορίας αποκτούν εδώ μια ξεχωριστή θέση. Στόχος είναι να μάθουν οι επισκέπτες την καινοτομία μέσω της αποτυχίας.

Φωτογραφία: cnn.gr

Μουσείο διαλυμένων σχέσεων, Κροατία

Έχεις χωρίσει και δεν ξέρεις τι να κάνεις τα δώρα του πρώην συντρόφου σου; Στο μουσείο «Museum of Broken Relationships» στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας εκτίθενται περίπου 700 αντικείμενα  με περιγραφές που σου εξηγούν τι δεν πήγε καλά στην σχέση. Το 2011 κέρδισε το βραβείο Kenneth Hudson ως το πιο πρωτότυπο μουσείο της Ευρώπης, ενώ το πρότζεκτ έχει ταξιδέψει ήδη σε πάνω από 20 πόλεις.

Φωτογραφία: pronews.gr

Μουσείο Βασανιστηρίων, Σερβία

Ένας χώρος εξτρεμιστικός, θα λέγαμε. Τρόποι και περιγραφές των μεθόδων βασανιστηρίων για την τιμωρία των παραβατών στη μεσαιωνική ιστορία βρίσκουν στέγη στο Βελιγράδι. Σκοτεινές πτυχές του ανθρώπου αναβιώνουν με φρικτούς τρόπους σε ένα από τα πιο περίεργα και ασυνήθιστα μουσεία του κόσμου. Όλα τα όργανα που εκτίθενται αποτελούν αντίγραφα των αρχικών οργάνων και υπόκεινται στην κατοχή συλλεκτών από την Ευρώπη.

Εγκληματολογικό Μουσείο Αθηνών

Με το παλαιότερο έκθεμα να ανάγεται στο 1789, το εκπληκτικό αυτό μουσείο έχει όλα όσα ψάχνουν αυτοί με γερό στομάχι. Ωστόσο, το μουσείο δεν απευθύνεται στο ευρύ κοινό, αλλά οι επισκέψεις πραγματοποιούνται μόνο κατόπιν συνεννόησης. Μια επίσκεψη αξίζει.

Φωτογραφία: reader.gr

Μουσείο Ψευδαισθήσεων, Αθήνα

Αντίστοιχο του πρωτότυπου στο είδος του Μουσείο των Ψευδαισθήσεων στην Κορέα, το Μουσείο των Ψευδαισθήσεων βρίσκεται στο Μοναστηράκι και είναι σίγουρα ευκολότερα προσβάσιμο.  Εμπειρία συναρπαστικά οπτική, σωματική και εκπαιδευτική με ψευδαισθήσεις που δεν τις έχεις μέχρι τώρα φανταστεί. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα φύγεις με διαφορετική διάθεση και τρόπο θέασης των πραγμάτων.

Μουσείο Παγωτού, Los Angeles

Ένα μουσείο σκέτη γλύκα! Με γεύσεις παγωτού που εμπλουτίζονται και ανανεώνονται κάθε εβδομάδα, με τοίχους από donuts και cupcakes και μια πισίνα γεμάτη από χρωματιστή τρούφα όλα συνθέτουν ένα άκρως δελεαστικό σκηνικό που σου ανοίγει την όρεξη για παγωτό.

Φωτογραφία: tsoupress

Μουσείο Μπαχαρικών, Γερμανία

Ένα μουσείο που ανταποκρίνεται πλήρως σε όλες τις αισθήσεις με πάνω από 50 είδη μπαχαρικών από κάθε άκρη της γης. Οι επισκέπτες του μουσείου μπορούν να γευτούν, να μυρίσουν, να αγγίξουν και να χαθούν μέσα στον πολύχρωμο και μοσχομυριστό κόσμο των μπαχαρικών.

Φωτογραφία: dinfo

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *