Τα 10 πιο περίεργα πανεπιστημιακά μαθήματα

Στο πανεπιστήμιο υπάρχουν δύσκολα και εύκολα μαθήματα και στην φοιτητική μας ζωή σε όποια χώρα και να σπουδάζουμε όλοι έχουμε πετύχει και τις δυο κατηγορίες.
Στο πανεπιστήμιο υπάρχουν δύσκολα και εύκολα μαθήματα και στην φοιτητική μας ζωή σε όποια χώρα και να σπουδάζουμε όλοι έχουμε πετύχει και τις δυο κατηγορίες. Όμως πόσοι από μας είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν τα πιο περίεργα μαθήματα που διδάσκονται σε πανεπιστήμια σε όλων τον κόσμο; Σας παρουσιάζουμε, λοιπόν, μία λίστα με τα 10 πιο περίεργα πανεπιστημιακά μαθήματα. Όλο και κάποιο θα θέλατε να παρακολουθήσετε.
Γράφει η Σοφία Κάραλη
1. Μάθημα «David Beckham»
Αυτό το μάθημα διδάσκεται στο πανεπιστήμιο του Staffordshire ως μέρος του πτυχίου αθλητικών σπουδών. Το μάθημα περιέχει θέματα που αφορούν την κόμμωση του ποδοσφαιριστή, το γάμο του και τα κατορθώματα του στο άθλημα.
2. Μάθημα πάχους
Στο πανεπιστήμιο George Washington το μάθημα αυτό εξετάζει την παχυσαρκία και τις έννοιες τις μέσα από τη λογοτεχνία, τον κινηματογράφο, την ανθρωπολογία και την ιστορία.
3. Μάθημα «Lady Gaga και η κοινωνιολογία του Fame»
Το πανεπιστήμιο της νότιας Carolina δεν προσφέρει αυτό το μάθημα, για να δείξει στους φοιτητές της πως να γίνουν star, αλλά για να τους πάει σε μια κοινωνιολογική ανάλυση των θεμάτων που σχετίζονται με το έργο της Gaga.
4. Μάθημα «Robin Hood»
Το πανεπιστήμιο του Nottingham διδάσκει σε αυτό το μάθημα τα πάντα για τον Ρομπέν των Δασών και τους κανόνες της ζωής του. Κλέβουμε τους πλούσιους και τα δίνουμε στους φτωχούς δηλαδή.
5. Μάθημα «Πολιτικές Σπουδές μέσα από τη ζωή της Beyonce»
Μέσω της ζωής και της καριέρας της Beyonce το πανεπιστήμιο Rutger’s διδάσκει στους φοιτητές για την αμερικάνικη φυλή και την σεξουαλική πολιτική.
6. Μάθημα  «Ζόμπι»
Το πανεπιστήμιο της Βαλτιμόρης ετοιμάζει τους φοιτητές του για ”αποκάλυψη ζόμπι” με το να γράφουν τρομακτικά σενάρια, να φτιάχνουν τα δικά τους τέρατα και να βλέπουν ταινίες με ζόμπι.
7. Μάθημα Beatles
Σε αυτό το μάθημα οι φοιτητές ακούνε τους Beatles και προσπαθούν να καταλάβουν την μουσική τους, αυτό το μάθημα μπορούν να το επιλέξουν στο πανεπιστήμιο του Liverpool.
8. Μάθημα Star Wars
Στο πανεπιστήμιο Queen’s διδάσκει στους φοιτητές του την ψυχολογία των Jedi Knights του Star Wars, για να βελτιώσουν τις επικοινωνιακές τους ικανότητες και την προσωπική τους ανάπτυξη.
9. Μάθημα Harry Potter and Age of Illusion
Ένας θαυμαστής του Harry Potter στο πανεπιστήμιο του Durham θα το επέλεγε σίγουρα, αλλά θα διαπίστωνε γρήγορα ότι δεν θα μάθει από αυτό το μάθημα ξόρκια αλλά πως τα μυθιστορήματα της JK Rowling αντανακλούν την προκατάληψη και την πολιτική κατάσταση στην σύγχρονη κοινωνία.
10. Μάθημα για το Πλέξιμο
Δεν μιλάμε απλά για μάθημα εδώ αλλά για διδακτορική διατριβή. Στο μάθημα αυτό στο πανεπιστήμιο της Glasgow μαθαίνουν τα πάντα γύρω από το πλέξιμο και γίνονται αρχί-πλέχτες. Δεν ξέρω τι μπορούν να κάνουν μετά, αλλά χαρά σε όποιον τους πάρει. .
Νομίζω πως βρήκα αυτό που θέλω να παρακολουθήσω!
Εσείς;

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *