Τάμα κατά παραγγελία: Η υπηρεσία που σε φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο θεό

Υπάρχουν πολλά διαμαντάκια που μπορεί να ανακαλύψει κανείς στο ίντερνετ, ψάχνοντας για θρησκευτικές υπηρεσίες. Creepy σελίδες που προσφέρουν αλληλεγγύη στους συνανθρώπους τους και ό,τι αυτή περιλαμβάνει. Ανακαλύψαμε μία σελίδα η οποία γίνεται ο διαμεσολαβητής σου στην προσευχή, τη δέηση, και όλα όσα θα ήθελες να κάνεις σε μια εκκλησία της επιλογής σου. Μάλιστα προχωράει στα ανάλογα διαπιστευτήρια για να έχει κανείς την απόδειξη ότι το τάμα του έγινε πράξη. Ο λόγος για τη σελίδα Domytama, η οποία γίνεται η υπηρεσία που κάνει το τάμα σου και σε χρεώνει αναλόγως.

Τα πράγματα βέβαια δεν είναι τόσο απλά. Δεν πέφτει ένα μήνυμα και μετά ένα τηλέφωνο σε μια τυχαία εκκλησία για να κάνει κάποιος τυχαίος ένα τάμα. Όχι, στο Domytama τα πράγματα είναι απόλυτα οργανωμένα. Αρχικά επιλέγεις την εκκλησία που θέλεις να γίνει το τάμα σου, μέσα από μία λίστα με την περιγραφή τους. Έπειτα στο δεύτερο επίπεδο, διαλέγεις το είδος του τάματος που θέλεις να κάνεις, και φυσικά το καθένα έχει διαφορετική χρέωση.

1η Επιλογή

Είσαι στο σαλόνι του σπιτιού σου στο Αμέρικα. Μαζί με τον κατάκοιτο σύντροφο σου ο οποίος και μετράει τις τελευταίες του ημέρες. Ξέρεις πως μοναδική σου ελπίδα είναι η μεταφορά των λόγων σου στο ξωκλήσι δίπλα από το σπίτι σου στην Τίνο. Όμως δεν αρκεί γιατί είναι μεγάλο το θαύμα που ζητάς. Τι κάνεις; Φωτογραφιούλα και 40 ευρώπουλα. Φθηνά την έβγαλες.

2η Επιλογή

Η Μαιρούλα η νύφη σου τον έχει τυλίξει. Εκείνος τάρανδος που δε μπορεί να περάσει την πόρτα σου για να του βάλεις μια σουπίτσα. Το σπιτικό του κοντεύει να διαλυθεί, αλλά ο κανακάρης σου τον χαβά του. Μια απλή αναφορά δε κάνει, χρειάζεσαι λαμπαδίτσα. Τι λαμπαδίτσα; Με 100 ευρώ λαμπαδάρα θα του ανάψεις.

3η Επιλογή

Η εγγονούλα σου δίνει πανελλήνιες. Ολόκληρο το μέλλον της σε μια κόλα χαρτί. Δε φτάνουν οι εικονίτσες που της έδωσες μαζί ή τα καθαγιασμένα στυλό, το τάμα είναι αναπόφευκτο. Όμως σε αυτά τα πράγματα δεν αρκούν τα τυποποιημένα των άλλων πιστών. Θέλεις 19.000 μόρια για την εγγονούλα σου; Σκας πρόσφορο και με βίντεο σε μονή της Πάτμου, το οποίο φεύγει καρφί μέσα από το αποκλειστικό δίκτυο μετάδοσης του Domytama. Τα αξίζει τα 170 ευρώ η εγγονή. Γιατί αλλιώς δεν είσαι καλή γιαγιά.

4η επιλογή

Όταν πρόκειται για κάτι βαρύ, όπως η σωτηρία της κυρ.Κίτσας, της 90χρονης φίλης σου που έχει αψηφήσει τον θάνατο, αλλά την πονάει το πόδι και είναι κρεβατωμένη, τότε πρέπει να είσαι έτοιμη για να τα σκάσεις χοντρά. Γιατί τι σε νοιάζει αν η γυναίκα έχει κουραστεί να ζει και να αναπνέει τόσα χρόνια; Θες εσύ να την κρατήσεις στη ζωή; Το τίμημα είναι μεγάλο. Τάμα με οποιαδήποτε μορφή, με φωτογραφία 170 ευρώ, με βίντεο: 200 ευρώ

Στο Domytama, η επιχείρηση δεν είναι παίξε γέλασε. Θέλεις καλύτερα αποτελέσματα στο τάμα σου και όχι μια απλή αναφορά που ίσως δε κάνει δεκτές τις προσευχές σου; Τότε πληρώνεις ακόμη περισσότερα. Η οργάνωση και το κασέ στο όνομα της ορθοδοξίας έχει φυσικά το ανάλογο δίκτυο ανθρώπων που θα φροντίσουν σε διαφορετικές εκκλησίες την μεταβίβαση της επιθυμίας σου. Αλλά όλα γίνονται κυρίως για την αλληλεγγύη, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά και στο site της σελίδας:

«Η ομάδα do my tama δεν είναι απλώς συγγενείς, φίλοι ή γνωστοί, αλλά «αλλήλων μέλη». Μέλη της Μίας Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας, μέλη του Ορθόδοξου Χριστιανικού κόσμου. Με αυτήν την Αγάπη που δίδαξε ο Χριστός μας, προσευχόμαστε και εμείς μαζί με εσάς για την εκπλήρωση του τάματός σας, όποιο και να είναι αυτό, όπως την θεραπεία μιάς αρρώστιας, ένα επαγγελματικό πρόβλημα ή η επιθυμία μιάς τεκνοποιήσης – εγκυμοσύνης σε οποιαδήποτε εκκλησία, μοναστήρι ή θαυματουργή εικόνα εσείς επιθυμείτε στην ελληνική επικράτεια».

Δείτε και το ανάλογο βίντεο με τα αποδεικτικά για να μη νομίζετε ότι τα λεφτά σας μπορεί να πάνε χαμένα:

Στη σελίδα αυτή μπορείτε να βρείτε λοιπόν να βρείτε τον ορισμό της στήριξης μεταξύ των πιστών της ορθοδοξίας. Το μόνο που χρειάζεται για να είστε ο τέλειος πιστός, είναι να έχετε λίγα παραπάνω χρήματα. Η επιχειρηματικότητα μόλις άνοιξε ένα νέο πεδίο, και η ευρηματικότητα των ανθρώπων αυτών έχει πάει σε άλλο επίπεδο. Όπου όμως υπάρχει ανταπόκριση, υπάρχει και μυαλό για να την αξιοποιήσει.

Τάμα κανείς;

 

 

Total
5
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *