Tελικά η μπύρα κάνει τους άνδρες καλύτερους στο σεξ;

Το θέμα δημοσιεύτηκε αρχικά στο Munchies.

Με έναν ισχυρισμό που «παραβιάζει» ακόμα και την πιο συμβατική σοφία (και ανεπίσημα στοιχεία), μια σεξολόγος υπονοεί ότι η μπύρα μπορεί πράγματι να κάνει τους άνδρες καλύτερους στο κρεβάτι. Η Δρ, Kat Van Kirk, που πήρε το διδακτορικό της από το Institute for the Advanced Study of Human Sexuality(Ινστιτούτο για την Προηγμένη Μελέτη της Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας), προσφάτως δήλωσε στο AskMen ότι η μπύρα μπορεί να ενισχύσει τη σεξουαλική απόδοση σχεδόν σε κάθε επίπεδο.

Για αρχή, υποστηρίζει ότι τα «φυτοοιστρογόνα» στην μπύρα -ένα φανταχτερό όνομα για πράγματα που τρώμε και τα οποία μπορούν να μπλοκάρουν την παραγωγή οιστρογόνων- μπορούν να βοηθήσουν στην καθυστέρηση κορύφωσης των ανδρών που υποφέρουν από πρόωρη εκσπερμάτιση. Αλλά όπως είναι πολύ γνωστό, ακόμα και μεταξύ των επιστημόνων, το αλκοόλ μπορεί να έχει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα και να κάνει την εκσπερμάτιση σχεδόν αδύνατη – που δύσκολα θα κάνει έναν πότη μπύρας «καλύτερο στο κρεβάτι» όπως υποστηρίζει το άρθρο.

Η Δρ. Van Kirk, στη συνέχεια, διαχωρίζει τις μαύρες μπύρες για τις αφροδισιακές τους ιδιότητες, επειδή περιέχουν υψηλότερη συγκέντρωση σιδήρου, που αυξάνει «τα ερυθρά κύτταρα του αίματος και τη γενική κυκλοφορία επιτρέποντας οι στύσεις να είναι ευκολότερες και πιο συχνές». Συνεπώς, λέει ότι «η μαύρη μπύρα μπορεί να σε κάνει να έχεις όρεξη», δεδομένου ότι σιγά-σιγά χάνεις την ικανότητά σου να πάρεις μια ορθολογική απόφαση κι αυτό μπορεί να θεωρηθεί ότι «σε κάνει να έχεις επιθυμία».

Άλλα ερωτικά οφέλη ορισμένων ζύθων λέγεται ότι είναι η «αντοχή», σύμφωνα με τη Van Kirk, που επικαλείται το ιταλικό ίδρυμα Fondazione di Ricerca e Cura για να στηρίξει το επιχείρημά της. «Ένα ποτήρι την ημέρα σε κάνει να έχεις 31% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσεις καρδιακά εμφράγματα, εγκεφαλικά ή καρδιοπάθειες συγκριτικά με εκείνους που δεν πίνουν. Αυτό σημαίνει ότι όταν συνδυαστεί με γυμναστική, η μπύρα στην πραγματικότητα κρατάει την καρδιά σου πιο υγιή, σου δίνει μεγαλύτερη καρδιακή αντοχή», αναφέρει το άρθρο στο AskMen.

Τέλος, ίσως και πιο τολμηρά, η Δρ. Van Kirk συστήνει την κατανάλωση μαύρης μπύρας προκειμένου να νιώθουν λιγότερο ληθαργικοί στη διάρκεια της ερωτικής πράξης. Προφανώς, έχει υψηλά ποσοστά βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων, ιδιαιτέρως βιταμίνη Β που του δίνει προβιοτικές ιδιότητες. «Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να βοηθήσει στην οχύρωση της υγείας συνολικά και να είναι καλύτερα στο στομάχι σας, ώστε να μη νιώθετε υποτονικοί στη διάρκεια του σεξ» λέει η Van Kirk, αλλά υπάρχουν πλήθος λιγότερο επίσημων πειραμάτων στην Αμερική και την Ιρλανδία που δείχνουν το αντίθετο.

Στο υπόμνημά της, η Van Kirk προλογίζει τους ισχυρισμούς της με μια προειδοποίηση ότι πρέπει να υπάρχει ισορροπία με την αυτοπειθαρχία, επειδή «αυτά τα στοιχεία είναι αληθινά». Ενώ η μπύρα μπορεί να έχει ορισμένα οφέλη για την υγεία, που κατά κάποιον τρόπο (έστω και εξ αποστάσεως), σχετίζονται με το σεξ, πιθανότατα θα κολλήσουμε σε ερωτικά φίλτρα που δεν θα προκαλέσουν άσχημο hangover.

Πηγή: vice.com/gr

Total
9
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *