Τέλος στην ελεύθερη μετακίνηση πολιτών μετά το Brexit!

Η ελευθερία κυκλοφορίας των προσώπων ανάμεσα στην Βρετανία και την Ευρωπαϊκή Ενωση θα τερματιστεί μετά το Brexit, δήλωσε σήμερα στο BBC ο υπουργός Μετανάστευσης Μπράντον Λιούις προσθέτοντας ότι ένα νέο σύστημα μετανάστευσης θα ισχύει στην Βρετανία τον Μάρτιο του 2019, οπότε, και σύμφωνα με το πρόγραμμα, ολοκληρώνεται η διαδικασία του διαζυγίου.

«Οταν θα έχουμε αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ενωση, αυτή η κυβέρνηση θα εφαρμόσει του δικούς της κανόνες μετανάστευσης που θα ικανοποιούν τις ανάγκες των επιχειρήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας», δηλώνει από την πλευρά της η υπουργός Εσωτερικών Αμπερ Ραντ σε άρθρο της στους Financial Times.

Μελέτη επιπτώσεων ζήτησε η υπουργός Εσωτερικών

Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Αμπερ Ραντ ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει σε ανεξάρτητη επιτροπή για την αποτίμηση των οικονομικών συνεπειών της ευρωπαϊκής μετανάστευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, ώστε να καθορισθεί η μελλοντική μεταναστευτική πολιτική της χώρας μετά το Brexit. Η συμβουλευτική επιτροπή για την μετανάστευση (MAC), ανεξάρτητο όργανο της κυβέρνησης, θα κληθεί να πραγματοποιήσει λεπτομερή έρευνα για την μετανάστευση που προέρχεται από την Ευρωπαϊκή Ενωση και την ευρωπαϊκή οικονομική ζώνη «προς τις οικονομίες της Αγγλίας, της Σκωτίας, της Ουαλίας και της Βόρειας Ιρλανδίας», γράφει η υπουργός Εσωτερικών σε άρθρο της στους Financial Times.

Τέλος και στην ελεύθερη κυκλοφορία εργαζομένων

Ο υπουργός Μετανάστευσης του Ηνωμένου Βασιλείου Μπράντον Λιούις δήλωσε από την πλευρά του σήμερα στο BBC ότι «η ελεύθερη κυκλοφορία των (ευρωπαίων) εργαζομένων» θα τερματισθεί με το Brexit. «Είμαστε πολύ σαφείς ως προς το σημείο αυτό», δήλωσε στο BBC4. Ο Βρετανός υπουργός δήλωσε ότι ένας νόμος περί μετανάστευσης θα είναι έτοιμος κατά την διάρκεια του 2018 ώστε οι νέοι κανόνες να βρίσκονται σε ισχύ την άνοιξη 2019.


Η συντακτική ομάδα του mycampus.gr ψάχνει για σένα θέματα που...εμπνέουν!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *