Τέλος στην επιχορήγηση σε νοσοκομεία, πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Ταπί και ψύχραιμοι έμειναν 65 φορείς του Δημοσίου που δεν γνωστοποίησαν στο υπουργείο Οικονομικών τα στοιχεία για τα έσοδα, τα έξοδα, τα ελλείμματα και τις υποχρεώσεις τους!

Ταπί και ψύχραιμοι έμειναν 65 φορείς του Δημοσίου που δεν γνωστοποίησαν στο υπουργείο Οικονομικών τα στοιχεία για τα έσοδα, τα έξοδα, τα ελλείμματα και τις υποχρεώσεις τους! Σε νοσοκομεία, πανεπιστήμια και ΤΕΙ η κρατική επιχορήγηση κόπηκε «μαχαίρι», ενώ ετοιμάζονται κυρώσεις για φορείς που έδωσαν ελλιπή στοιχεία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», το υπουργείο Οικονομικών επέβαλε την αυστηρότερη ποινή σε 44 νοσοκομεία, 20 ΑΕΙ και ΤΕΙ και το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης. Μάλιστα, η σχετική εγκύκλιος έχει ήδη αποσταλεί στα υπουργεία Υγείας, Παιδείας και Εσωτερικών και δίνει την εντολή να μην εγκριθεί η μηνιαία επιχορήγηση 7% στους εν λόγω φορείς.

Χωρίς επιχορήγηση θα μείνουν 20 φορείς του υπουργείου Παιδείας, μεταξύ των οποίων κάποια από τα μεγαλύτερη ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Ενδεικτικά αναφέρουμε: Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας.

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *