Θέλεις το party σου να είναι… legen-… (wait for it) dary;

Το επίπλωσες, το καθάρισες, ξεσπίτωσες τα ακάλεστα κατοικίδια (τετράποδα και δίποδα) οπότε είσαι έτοιμος για το μεγάλο party. Ξέρεις, αυτό που θα μείνει στην ιστορία. Μήπως όμως οι ιστορικοί είναι αλκοολικοί;

Το επίπλωσες, το καθάρισες, ξεσπίτωσες τα ακάλεστα κατοικίδια (τετράποδα και δίποδα) οπότε είσαι έτοιμος για το μεγάλο party. Ξέρεις, αυτό που θα μείνει στην ιστορία. Μήπως όμως οι ιστορικοί είναι αλκοολικοί;

Η πρώτη απόφαση πριν κάνεις οτιδήποτε είναι να απαντήσεις στο δίλημμα: «ανοιχτό ή κλειστό»;

Όπως και το πόκερ, έτσι και το φοιτητικό σου party πρέπει να έχει τεχνική και κόλπα. Να θυμάσαι πως από τον αριθμό που θα καλέσεις,  το κατώφλι σου θα διαβεί το 70%. Εγώ θα σου έλεγα να μοιράσεις απλόχερα τις προσκλήσεις, πρόσεξε όμως μην βγεις και με τη ντουντούκα στο facebook, έχεις ακούσει την ιστορία με το κοριτσάκι που έκανε event και η αμερικάνικη αυλή της κατακλύστηκε από εκατοντάδες άτομα. Εσύ πως θα τους χωρέσεις στο σαλόνι των 15τ.μ.;

Ένας καλός αριθμός είναι 30 με 50 άτομα, αρκετά ώστε να γίνει ο πανικός που θέλεις αλλά παράλληλα πρόκειται για μια σχετικά ελεγχόμενη δυναμική ανθρώπων.

Αλκοόλ το άγιο

Το αλκοόλ και η κατανάλωση του είναι ένας παράγοντας αστάθμητος. Θα μπορούσα να τον πω και άπατο, καθώς η κάθε φιάλη που θα προμηθευτείς θα μοιάζει να μην έχει πάτο. Κοινώς θα εξατμίζεται. Ρίξε σύρμα στο πόπολο που θα έρθει: Φέρτε μαζί σας αυτό που θέλετε να πιείτε. Μην ντραπείς, είναι κοινώς αποδεκτή τεχνική. Αλλιώς θα καταλήξεις να τριγυρνάς στη γειτονιά μέσα στα σκοτάδια, ψάχνοντας ένα ανοιχτό περίπτερο, να προμηθεύεσαι μπίρες προκειμένου να τις μοιράσεις στους ξενερωμένους καλεσμένους σου. Και μια που είπα μπίρες: Ό,τι πάρτι και αν κάνεις, (με vodka, tequila, cocktail, ρετσίνες ή ακόμα και tea party) πάντα να έχεις μπίρες στο ψυγείο. Μπορεί λοιπόν το αλκοόλ να είναι αστάθμητος παράγοντας όσον αφορά την ποσότητα, είναι όμως πλήρως σταθμισμένος όσον αφορά την ποιότητα. 

Εξηγούμαι

Όσο λιγότερο αλκοόλ τόσες περισσότερες οι πιθανότητες το πάρτι σου να στεφθεί με αποτυχία. Κανένας δεν θα χορέψει, κανένας δεν θα βγάλει τα ρούχα του, κανένας δεν θα στείλει μήνυμα σε κανενός την πρώην/ νυν, και πάει λέγοντας. Όλοι θα φερθούν ευγενικά και κόσμια, κοινώς δεν θα γίνουν τροφή για κουτσομπολιό. Πρέπει να ξέρεις πως τα παρτι δεν κρίνονται τη στιγμή που διεξάγονται, αλλά κρίνονται μετέπειτα, κάτι δηλαδή σαν τους πολιτικούς. Όσο πιο μεθυσμένο το κοινό σου, τόσο περισσότερο θα εκτεθεί, τόσο περισσότεροι θα μάθουν για το «τι έγινε χθες στο πάρτι της Βασούλας» και πριν καλά καλά το καταλάβεις θα σε ρωτάνε αν αληθεύει πως την ώρα που έσβηνες κεράκια εμφανίστηκε ένα στρίπερ από την τούρτα ενώ παράλληλα 2 περιστέρια μπήκαν από το μπαλκόνι σου κρατώντας μεγάφωνο που μετέδιδε το happy birthday. Καλά, να τους ποτίσεις σου είπα όχι να τους μαστουρώσεις. Αυτό όμως που θα απογειώσει το πάρτι σου στο πάνθεον των best party time ever είναι η έλευση της αστυνομίας.

Δώσε βάση

Αν η αστυνομία έρθει πολύ νωρίς έχουμε αποτυχία. Η αστυνομία πρέπει να έρθει ακριβώς μετά το pick της βραδιάς. Έτσι το πλήθος σου δεν θα έχει προλάβει να λιώσει στα πατώματα βαριεστημένο και «τι κάνουμε τώρα φεύγουμε;» και το τοπίο δεν θα έχει αρχίσει να καθαρίζει ώστε εσύ να έχεις αρχίσει να εντοπίζεις κάθε ζημιά που έχει γίνει στο σπίτι. Ακριβώς πριν από αυτό το σημείο, αν όλα πάνε βάση σχεδίου, η αστυνομία θα κάνει την εμφάνιση του. Εσύ σαν καλό παιδί θα δείξεις την ταυτότητα σου, θα σας κάνουν μια σύσταση και το πάρτι θα αρχίσει σιγά σιγά να διαλύεται. Αφού λοιπόν το πλήθος σου φεύγει από σένα, και εκτεθεί στον καθαρό αέρα με το αλκοόλ ακόμα να κυλάει στις φλέβες του, θα κάνει ό,τι βλακεία μπορείς να φανταστείς: Θα χορέψει, θα βγάλει τα ρούχα του, και θα στείλει μήνυμα σε πρώην/ νυν. Στο είπα, αυτό το πάρτι θα μείνει στην ιστορία.

Don’t

Μη συνεχίσει το πάρτι μετά την τρίτη σύσταση της αστυνομίας, εκτός και αν θέλεις να σου τραγουδάνε happy b-day στα κρατητήρια. Not bad τώρα που το σκέφτομαι, και αυτό θα σε βοηθήσει να μπεις στο πάνθεων.

Μην έχεις άγχος για το πώς θα περάσουν οι καλεσμένοι σου, το θέμα είναι πως θα περάσεις εσύ καλά. Με αυτό δεν εννοώ να εξαφανιστείς στο δίπλα δωμάτιο βγάζοντας τα μάτια σου, αν και τώρα που το σκέφτομαι, μόλις οι καλεσμένοι σου το πάρουν είδηση και αυτοί θα περάσουν καλά, και εσύ θα μπεις στο πάνθεων.
Μην πιεις υπερβολικά πολύ. Ως οικοδεσπότης είσαι το επίκεντρο, ποιο είναι το ανώτερο όριο ανθρώπων που θα ήθελες να σε κοιτάνε ενώ θα είσαι αγκαλιά με την λεκάνη σου;

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *