Tι δηλώνουν πανεπιστήμιο και φοιτητές για το περιστατικό με την “εισβολή” τους στο γραφείο του πρύτανη του ΠΑΜΑΚ;

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας Φοιτητών ΠαΜακ»:

«Στις 18/10, μετά από απόφαση της συνέλευσης φοιτητών Πα.Μακ., πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στην πρυτανεία, έχοντας ως κύριο αίτημα την άρση της απόφασης της κατάργησης της πτυχιακής εξεταστικής και επίσης τα δωρεάν συγγράμματα, τη δωρεάν σίτιση και στέγαση για όλες/ους και το ζήτημα της παιδαγωγικής επάρκειας και της κατάργηση επαγγελματικών δικαιωμάτων που καταργούνται σε επί μέρους σχολές.

Η αυθαίρετη απόφαση της κατάργηση της πτυχιακής εξεταστικής επηρεάζει άμεσα την καθημερινότητα μας καθώς μας αναγκάζει όχι μόνο να καθυστερήσουμε τις σπουδές μας, αλλά και να πληρώνουμε επιπλέον έξοδα διαμονής στην πόλη, νοίκι, μεταφορικά κ.α.

Η πρόθεση μας να μην λειτουργήσουμε δια αντιπροσώπων, κατά τη διάρκεια της παρέμβασης, ενόχλησε ιδιαίτερα το διοικητικό προσωπικό. Ακολούθησε μια ¨συζήτηση παρωδία¨, με τις πρυτανικές αρχές να απεκδύονται οποιαδήποτε ευθύνη. Επιπλέον, ο πρύτανης Αχιλλέας Ζαπράνης, αρνήθηκε όποια μορφή συζήτησης, ταπεινώνοντας μας με ιδιαίτερα προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, ενώ δεν έλειψαν και οι απειλές για εισβολή των ΜΑΤ στον πανεπιστημιακό χώρο, για ακόμη μια φορά.

Για αυτό, δεν υποκύπτουμε σε κανέναν εκβιασμό. Απαιτούμε τα αυτονόητα:

Άμεση άρση της απόφασης της κατάργησης της πτυχιακής εξεταστικής
Δωρεάν συγγράμματα και σίτιση για όλες και όλους.
Ενιαία και ισχυρά πτυχία με όλα τα επαγγελματικά μας δικαιώματα ενσωματωμένα σε αυτά.

Πρωτοβουλία φοιτητών Πα.Μακ.»

Κυκλοφόρησαν αφίσα Χίτλερ

Την ίδια ώρα, οι φοιτητές της «Πρωτοβουλίας Φοιτητών ΠΑΜΑΚ» κυκλοφόρησαν μια αφίσα στην οποία ο πρύτανης του πανεπιστημίου παρουσιάζεται ως καρικατούρα του Χίτλερ.

Η αφίσα αυτή, σε συνδυασμό με την ανάρτηση του βίντεο, προκάλεσε την αντίδραση της Πρυτανείας του πανεπιστημίου, που εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι οι επαναλαμβανόμενες επιθέσεις εναντίον του πρύτανη δείχνουν ότι ορισμένοι αποβλέπουν στην άλωση του πανεπιστημίου και την υποταγή του σε μια παρεξουσία μειοψηφικών ομάδων που καταλύουν κάθε νομιμότητα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας 

Από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, μετά την κυκλοφορία εκ μέρους ομάδας γνωστών φοιτητών συγκεκριμένης παράταξης και ενδεχομένως άλλων προσώπων αφίσας, η οποία με ιταμό, αξιόποινο και ανήθικο τρόπο κακοποιεί το πρόσωπο και την προσωπικότητα του Πρύτανη, παραμορφώνοντάς τον σε καρικατούρα Χίτλερ, και μετά την  ανάρτηση  στο διαδίκτυο, εκ μέρους των ίδιων, βίντεο από την επιδρομή τους στο Γραφείο του Πρύτανη Αχιλλέα Ζαπράνη στις 18 Οκτωβρίου 2017, καθώς και την παράλληλη ανάρτηση κειμένου τους, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:
Προκειμένου να προστατευτεί το θεσμικό κύρος, του Ιδρύματος, της θέσης την οποία κατόπιν εκλογής κατέχει ο Πρύτανης, η βάναυσα πληττόμενη προσωπική του αξιοπρέπεια και η αναιδώς παραχαρασσόμενη πραγματικότητα, είναι  απαραίτητο να επισημανθούν τα παρακάτω:
1. Οι επαναλαμβανόμενες, οργανωμένες και συστηματικές επιθέσεις εναντίον του Πρύτανη και κατά της ομαλής λειτουργίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το οποίο μέχρι προσφάτως αποτελούσε νησίδα ηρεμίας και κανονικής εκπλήρωσης των ακαδημαϊκών καθηκόντων και στόχων, δείχνουν ότι αποβλέπουν ακριβώς στην άλωσή του και την υποταγή του στην παραεξουσία μειοψηφικών ομάδων που καταλύουν κάθε νομιμότητα και καταβαραθρώνουν το επίπεδο των σπουδών.
2. Από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας δηλώνεται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν θα καμφθεί ούτε από επικοινωνιακά τεχνάσματα ούτε από αθλιότητες σαν αυτές που διαπράχθηκαν σε βάρος του.
3. Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας δεν θα παραχωρηθεί στα παράκεντρα εξουσίας, που με πρόσχημα προβλήματα των φοιτητών επιδιώκουν να επιβάλλουν με τη βία τις θέσεις τους.

πηγή:iefimerida.gr

Δείτε ξανά το video με την είσοδο των φοιτητών στο γραφείο:

Total
3
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *