Τι ώρες να δημοσιεύω στο instagram για μεγαλύτερο engagement!

Πολύς λόγος έχει γίνει για τις ώρες που πρέπει να δημοσιεύουμε στα social media και συγκεκριμένα στο instagram. Έχουν γραφτεί διάφορα άρθρα και γενικά έχουν καταγραφεί άπειρες απόψεις πάνω στο θέμα. Εμείς κάναμε την έρευνά μας και καταλήξαμε σε κάτι πιο συγκεκριμένο για να έχεις στο νου.

Γράφει ο Βασίλης Θυμιανίδης

1) Πρώτα απ’ όλα είναι καλό να αποφεύγεις να δημοσιεύεις Σαββατοκύριακο

Αν θέλεις μεγαλύτερο engagement καλό είναι να αποφύγεις να δημοσιεύσεις περιεχόμενο τα Σαββατοκύριακα καθώς παρατηρείται μικρό engagement. Ίσως την Κυριακή το βράδυ είναι μια καλή χρονική στιγμή να ποστάρεις καθώς όλοι επιστρέφουν σπίτι μετά από τον μεσημεριανό καφέ.


Διάβασε ακόμα: 3 πράγματα που έμαθα για έξυπνες φωτογραφίες στο instagram

2) Τσέκαρε τα προσωπικά analytics του λογαριασμού σου

Ό,τι συμβουλή και να ακούσεις αν δεν τσεκάρεις τα προσωπικά σου analytics, δεν κάνεις τίποτα. Ο κάθε λογαριασμός έχει τους δικούς του followers και άρα τα δικά του στανταρντς. Γι’ αυτό είναι καλό να παρακολουθείς τις δημοσιεύσεις σου τακτικά και να βγάζεις συμπεράσματα αρκεί να συνδέσεις το λογαριασμό σου με μια σελίδα σου στο facebook

3)Δευτέρα: 7:00-9:00 π.μ είναι καλό χρονικό διάστημα για post.

Συνήθως εκείνη την ώρα σηκώνονται οι περισσότεροι χρήστες από τον ύπνο και τσεκάρουν τα κινητά τους. Έλα πες, είναι η πρώτη κίνηση που κάνεις όταν σηκώνεσαι το πρωί. Μετά τις 9:00 σημειώνεται μια κάμψη καθώς οι περισσότεροι ίσως σπουδάζουν είτε δουλεύουν.

4)Δευτέρες, Τετάρτες, Πέμπτες και Παρασκευές οι ιδανικότερες μέρες για ποστάρισμα

Σύμφωνα με έρευνες αυτές οι μέρες παρουσιάζουν το μεγαλύτερο engagement και κυρίως από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 7, τις ώρες δηλαδή που οι χρήστες επιστρέφουν στα σπίτια τους και ξεκουράζονται.

5)Μην ακούς τις συμβουλές μας, χάραξε το δικό σου δρόμο

Θα βγάλεις τα δικά σου συμπεράσματα καθώς ο κάθε λογαριασμός όπως εξηγήσαμε παραπάνω έχει τα δικά του δεδομένα τα οποία αλλάζουν με τις νέες προσθήκες με τους νέους followers. Πάρε την κατάσταση στα χέρια σου λοιπόν!


Aγαπούσα τις πολύωρες συζητήσεις από μικρό παιδί. Ύστερα μεγάλωσα και αποφάσισα να σπουδάσω πολιτικές επιστήμες. Αφού έμαθα να σκέφτομαι, έστρεψα την προσοχή μου στην επικοινωνία, τα social media και τη δημοσιογραφία. Έτσι προέκυψε και το μεταπτυχιακό στα Digital Media στο τμήμα Δημοσιογραφίας. Αγαπάω τις φρέσκες ιδέες. Είμαι υπέρμαχος της καλής και ποιοτικής φιλίας. Για οποιαδήποτε απορία σας, δίνω όλες τις απαντήσεις στα social. Ραντεβού στα social λοιπόν!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *