Tί σημαίνει όταν ακόμα κρατάει φωτογραφίες της πρώην του;

Μπορεί πλέον τα σόσιαλ μίντια να αποτέλουν μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς μας, αυτό ωστόσο έχει και τις συνέπειές του όπως όλοι γνωρίζουμε, ειδικά όταν πρόκειται για σχέσεις.

Δυστυχώς, δύσκολα καταφέρνει ένα ζευγάρι να μείνει μακριά από την επιρροή τους και να προστατεύσει αυτό που έχει. Και το χειρότερο είναι πως ούτως ή άλλως κουβαλάμε τις ανασφάλειές μας όταν ξεκινάμε μια νέα σχέση, φαντάσου δηλαδή πόσες ακόμα έρχονται να προστεθούν, όταν αποφασίζουμε να παίξουμε τον ρόλο του κατασκόπου και να ξεθάψουμε πράγματα που δε μας πολυαρέσουν.

Γιατί όσο περισσότερο ψάχνεις, τόσο μεγαλύτερο κακό κάνεις στον εαυτό σου κι αυτό δεν αλλάζει, είναι κανόνας!
Στις πλείστες των περιπτώσεων, αυτά που ανακαλύπτεις δεν είναι πράγματα που θα σε κάνουν να πετάξεις από τη χαρά σου. Όπως για παράδειγμα, το γεγονός ότι ο νυν σου έχει ακόμη φωτογραφίες με την πρώην του είτε στο κινητό του είτε στο προφίλ του. Ναι, το ξέρω ότι είσαι έτοιμη να του κάνεις τη μούρη κιμά, αλλά αυτή δεν είναι μία σωστή πρώτη αντιμετώπιση. Το σωστό είναι να κάτσεις και να σκεφτείς ψύχραιμα κι ωραία τι μπορεί να σημαίνει αυτό. Άντε, θα σε βοηθήσω κι εγώ λιγάκι…

Αυτά είναι τα σενάρια του τι μπορεί να σημαίνει αν ο νυν σου δεν έχει διαγράψει τις φωτογραφίες με την πρώην του από τα σόσιαλ:

Σενάριο #1 Δε σημαίνει απολύτως τίποτα
Το πρώτο σενάριο είναι και το πιο αισιόδοξο. Το ξέρω ότι θα δυσκολευτείς να το πιστέψεις, αλλά υπάρχουν κι άνθρωποι που δε δίνουν σημασία σε τέτοια πράγματα, όπως το να διαγράψουν αμέσως μόλις χωρίσουν τις φωτογραφίες με πρώην ή να τους κάνουν πλοκ και ντιλίτ. Ειδικά οι άντρες, ελάχιστα ενδιαφέρονται για αυτά. Το ότι ο νυν σου λοιπόν, διατηρεί ακόμη φωτογραφίες με πρώην του στα σόσιαλ, μπορεί κάλλιστα να μη σημαίνει τίποτα απολύτως. Πρόκειται απλώς για αναμνήσεις και οι αναμνήσεις δε διαγράφονται με ένα delete. Αποδέξου το και προχώρα παρακάτω.

Σενάριο #2 Μήπως δεν την έχει ξεπεράσει;
Από την άλλη, το λιγότερο αισιόδοξο σενάριο είναι ο νυν σου να μην έχει ξεπεράσει ακόμη την πρώην του, γι΄ αυτό και να μην έχει διαγράψει τις φωτογραφίες που είναι μαζί της. Μπορεί μπροστά σου να μην αναφέρεται ποτέ σ’ εκείνη, αλλά ο υπολογιστής και το κινητό του μπορούν ξεκάθαρα να τον προδώσουν. Πες με τρελή, αλλά φάκελοι με κωδικούς είναι ύποπτοι. Όπως επίσης και το να έχει φόντο στον υπολογιστή του φωτογραφία με την πρώην του. Καλά, αυτό δεν είναι ύποπτο, είναι θράσος εκ μέρους του! Ανησυχητικό επίσης είναι και το να ανακαλύψεις ότι στις αναζητήσεις του στο Facebook και στο Instagram, το όνομά της είναι πρώτο πρώτο. Μήπως ήρθε η ώρα να κάνεις κάτι γι’ αυτό;

Σενάριο #3 Τις χρησιμοποιεί για να σε κάνει να ζηλέψεις
Κακό, πολύ κακό. Με αυτά τα πράγματα δεν πρέπει να παίζουμε, γιατί η ζήλεια είναι άκρως τοξική μέσα σε μία σχέση. Μην ακούω βλακείες ότι μία στο τόσο κάνει καλό. Όχι! Μόνο άσχημα αποτελέσματα μπορεί να επιφέρει. Τώρα σοβαρά, τι τακτική είναι αυτή; Αν ανακαλύψεις ότι παίζει κάτι τέτοιο, εκτός των άλλων, θα πρέπει να σκεφτείς αν θες να έχεις σχέση με έναν άνθρωπο που σκέφτεται τόσο παιδιάστικα και ρηχά. Και γιατί δηλαδή να θέλει να σε κάνει να ζηλέψεις; Του έχουν στερέψει όλοι οι υπόλοιποι τρόποι να σου τραβήξει την προσοχή και να σε κάνει να ενδιαφερθείς για εκείνον;

Σενάριο #4 Το κάνει από πείσμα, γιατί ούτε εσύ τις έχεις διαγράψει
Λογική αντίδραση. Πώς γίνεται να απαιτείς από εκείνον να διαγράψει τις φωτογραφίες με πρώην, ενώ εσύ η ίδια συνεχίζεις να τις έχεις στα σόσιαλ; Τόσος εγωισμός πχια; Μην κάνεις στους άλλους, αυτά που δε θέλεις να σου κάνουν, δε λένε; Ε, έτσι είναι. Αν εσύ έχεις γεμάτο το προφίλ σου με φωτογραφίες από πρώην, τότε ίσως να εφαρμόζει την τακτική οφθαλμός αντί οφθαλμού, μπας και καταλάβεις ότι δεν είναι και πολύ ωραίο αυτό που κάνεις. Εγώ προτείνω να το συζητήσετε, γιατί είναι λίγο γελοίο όλο αυτό το παιχνιδάκι που έχετε στήσει.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια, πιστεύω πως ένας διάλογος θα βοηθήσει να λυθεί το πρόβλημα. Αντί λοιπόν να το κρατάς μέσα σου, να το μεγαλοποιείς και να οδηγείσαι σε βιαστικά, και ίσως λανθασμένα συμπεράσματα, προτιμότερο είναι ν’ ανοίξεις μια κουβέντα με τον σύντροφό σου και να ζητήσεις την αλήθεια.

Πηγή: www.neopolis.gr

Total
4
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *