Τι θα ισχύσει με τα πτυχία αποφοίτων ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά

Σε απόλυτη σύγκλιση το ρεπορτάζ του News24/7 με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας που εξέδωσε νωρίτερα σήμερα, σχετικά με το «μπόνους» σε αποφοίτους ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, αλλά και την υποτιθέμενη πρόθεση της ηγεσίας του αρμόδιου υπουργείου να αναγνωρίσει αναδρομικά και με σχετική μεταβατική διάταξη χιλιάδες αποφοίτους προηγούμενων ετών, ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στην απόκτηση πτυχίου του υπό σύσταση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Το υπουργείο, όπως άλλωστε δημοσίευσε και το News24/7 την περασμένη Πέμπτη (21/12), ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα αλλαγής πτυχίων των αποφοίτων των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά και διευκρίνισε επιπρόσθετα ότι «το σχέδιο νόμου για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής είναι σαφές και δεν επιδέχεται παρερμηνείες. Η δημιουργία θεμάτων εκεί που δεν υπάρχουν με δήθεν πληροφορίες, δεν πρόκειται να διαταράξει τη σύμπνοια και το θετικό κλίμα που υπάρχει ανάμεσα σε καθηγητές, φοιτητές και τις διοικήσεις των δύο ΤΕΙ».

Την ίδια στιγμή, η ανακοίνωση αναπαράγει αυτούσιες τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου στο News24/7, ώστε να μπει οριστικό τέλος στα σενάρια της υπουργικής πρόθεσης για αναδρομικότητα του μέτρου μετατροπής των πτυχίων των αποφοίτων των υπό συγχώνευση Τεχνολογικών Ιδρυμάτων Αθήνας και Πειραιά.

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το νέο Πανεπιστήμιο

Τη λειτουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής από τον Σεπτέμβρη του 2018, ορίζει το σχέδιο νόμου που τέθηκε την περασμένη Δευτέρα σε δημόσια διαβούλευση, σφραγίζοντας έτσι τη δέσμευση του αρμόδιου υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για τη συγχώνευση των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά.

Το σχέδιο νόμου θα βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 4 Ιανουαρίου, ώστε να έχει ψηφιστεί έως τις 25 Ιανουαρίου, προκειμένου τα νέα τμήματα που θα προκύψουν, να ενταχθούν στο Μηχανογραφικό δελτίο που θα συμπληρώσουν οι υποψήφιοι της φετινής σχολικής χρονιάς το καλοκαίρι του 2018.

Με 26 τμήματα από 42 και 5 σχολές, το νέο Ίδρυμα θα λειτουργήσει, με τα τμήματα Φυσικοθεραπείας και Εργοθεραπείας να διατηρούν την αυτονομία τους, ενώ για τα πέντε τμήματα για τα οποία υπήρξε αρχικά εμπλοκή, τελικά προκρίθηκε η ένταξή τους ως κατευθύνσεις στο τμήμα Βιοιατρικών Επιστημών. Αυτά είναι το τμήμα Αισθητικής και Κοσμητολογίας, Ακτινολογίας και Ακτινοθεραπείας , Ιατρικών Εργαστηρίων, Οδοντικής Τεχνολογίας και Οπτικής – Οπτομετρίας),

Την ίδια στιγμή, αξίζει να αναφέρουμε ότι το νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής θα απαρτίζεται από τις παρακάτω σχολές:

– Σχολή Μηχανικών

– Σχολή Διοικητικών, Οικονομικών & Κοινωνικών Επιστημών

– Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού

– Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και

– Σχολή Επιστημών Τροφίμων

Μέχρι το τέλος της ακαδημαϊκής χρονιάς, τα δύο ΤΕΙ θα λειτουργούν κανονικά, ενώ τα μαθήματα του νέου πανεπιστημιακού Ιδρύματος θα ξεκινήσουν από την επόμενη χρονιά.

Σημειώνεται μάλιστα, ότι οι φοιτητές που έχουν εισαχθεί στα δύο Ιδρύματα θα πρέπει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2018 να έχουν επιλέξει αν επιθυμούν να αποφοιτήσουν με πτυχίο ΤΕΙ ή Πανεπιστημίου. Μέχρι  τότε δηλαδή, θα πρέπει να έχουν υποβάλλει σχετική υπεύθυνη δήλωση στη γραμματεία του τμήματος, η οποία και δεν ανακαλείται.

πηγή:news247.gr


Η συντακτική ομάδα του mycampus.gr ψάχνει για σένα θέματα που...εμπνέουν!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *