Το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας ιδρύεται με 8 νέα τμήματα!

Τις προηγούμενες ημέρες, ο Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση με εκπροσώπους εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Κατά τη διάρκεια αυτής, εκτός από τα προβλήματα της εκπαίδευσης που μονοπώλησαν σε μεγάλο βαθμό την ατζέντα της συζήτησης, ο Πρωθυπουργός προχώρησε σε μία μεγάλη ανακοίνωση: την ίδρυση του νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, με τμήματα σε 6 πόλεις της Βόρειας Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Καβάλα, Κιλκίς, Δράμα, Κατερίνη) κι έδρα την συμπρωτεύουσα.

Στην ουσία, πρόκειται για τον επαναπροσδιορισμό της λειτουργίας του ήδη υπάρχοντος Διεθνούς Πανεπιστημίου, σε στενή συνεργασία με τρία ΤΕΙ(Θεσσαλονίκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας).

Μάλιστα, όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός, βασικός στόχος του ιδρύματος είναι η στροφή προς το εξωτερικό και δη στις χώρες των Βαλκανίων. Για αυτό άλλωστε, τα προγράμματα σπουδών του θα είναι ξενόγλωσσα, ενώ θα ακολουθηθούν νέες και πρωτοπόρες τακτικές διδασκαλίας από το ιδιαίτερα αξιόλογο εκπαιδευτικό προσωπικό των υφιστάμενων ιδρυμάτων.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας, κ. Γαβρόγλου, ο οποίος έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τον χρονικό ορίζοντα του εγχειρήματος. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου, ενώ θα υπάρξουν τμήματά του διαθέσιμα ακόμη και στο μηχανογραφικό του 2019!

Πιο συγκεκριμένα: «Είναι μια νέα αρχή για ένα εγχείρημα που θα παίξει αναπτυξιακό ρόλο και στην περιοχή αλλά και θα ανοίξει πάρα πολλούς διαύλους προς τα Βαλκάνια, και ακαδημαϊκούς και ερευνητικούς. Υπάρχει ένα ομόφωνο πόρισμα το οποίο προσδιορίζει και τους χρόνους έναρξης των νέων τμημάτων, ένα μεγάλο ποσοστό θα είναι στο μηχανογραφικό του ’19 και τα υπόλοιπα θα είναι το ’20 και ένα-δύο το ’21».

Τουλάχιστον οκτώ καινούρια τμήματα

«Θα είναι σε πρώτη φάση τουλάχιστον οκτώ καινούρια τμήματα με προοπτική για αρκετά περισσότερα. Εμάς μας ενδιαφέρει όχι μόνο η ίδρυση των νέων τμημάτων αλλά και η στελέχωσή τους. Άρα δεν θα υπάρχει στο μηχανογραφικό πια κανένα τμήμα που δεν θα είναι στελεχωμένο με τον μίνιμουμ αριθμό που χρειάζεται για να είναι αυτόνομο ένα τμήμα. Αυτό σημαίνει νέες θέσεις που, όπως κάναμε στα Ιόνια και στα Γιάννενα και θα κάνουμε τώρα και στη Θεσσαλία, μετά από συνεννόηση με τις πρυτανικές αρχές. Θα το ανακοινώσουμε στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή ώστε να είναι απολύτως σαφής η δική μας δέσμευση για τις θέσεις και τα πρόσθετα χρήματα» επισήμανε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Πηγή: www.neopolis.gr 

Total
2
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *