Το Facebook σταματάει να δείχνει τα likes

Eίχε γίνει γνωστό εδώ και καιρό ότι τα «likes» θα αρχίσουν να αποκρύπτονται από το Facebook. Όπως και με το Instagram, που η εταιρεία θέλει να αποκρύψει τον αριθμό των likes, κάτι αντίστοιχο είχαν ανακοινώσει ότι θα γίνει και με την εφαρμογή αυτή. Και… ξεκίνησε, έστω και δοκιμαστικά!

Από την Παρασκευή κάποιοι χρήστες του Facebook στην Αυστραλία δεν μπορούν να δουν τον αριθμό των likes ή των αντιδράσεων που έχουν άλλοι χρήστες. Όπως υποστηρίζει η εταιρεία, αυτός είναι ένας τρόπος να μειωθεί η πίεση προς τους χρήστες. Επίσης, η εταιρεία υποστηρίζει ότι αυτό θα κινητοποιήσει τους χρήστες να μοιράζονται ποιοτικότερο υλικό. Για την αλλαγή αυτή, η γνωστή εταιρεία εμπιστεύτηκε πολλούς ειδικούς ψυχικής υγείας.

Τα «likes» δε θα χαθούν, απλά δε θα μπορούν να τα δουν όλοι. Οι χρήστες θα συνεχίζουν να μπορούν να βλέπουν τα likes που έχει συγκεντρώσει μία δημοσίευσή τους, αλλά αυτό δε θα μπορεί να γίνει από οποιονδήποτε άλλον. Όπως δηλώνει η εκπρόσωπος της εταιρείας, Mia Garlick:

«Έχει να κάνει με το να βγάλουμε τον αριθμό των likes έξω από την εξίσωση, ώστε οι άνθρωποι να επικεντρώνονται στην ποιότητα του περιεχομένου περισσότερο από νούμερα και αντιδράσεις.»

Οπότε, όπως καταλαβαίνεις η δουλειά των influencers αρχίζει και γίνεται πολύ πιο δύσκολη!

Πηγή: neolaia.gr

Total
12
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *